Nettoförändringar under vecka 50

Under föregående vecka konsoliderade aktiemarknaden sidledes efter den kraftiga uppgång som skedde veckan dessförinnan. På aggregerad basis skedde inga större förändringar vad gäller total aktieexponering, men däremot omallokerades en hel del kapital mellan olika aktier.

De aktier som främst köptes under veckan var Hennes&Mauritz, ICA Gruppen, och MTG. Hennes&Mauritz presenterade under veckan försäljningssiffror för november vilka låg under marknadens förväntningar, varpå aktien föll. Investerarkollektivet i Swedbank och Sparbankerna såg denna dipp som ett köpläge och köpte aktien i mycket stor omfattning under veckan. Swedbank har rekommendationen köp i Hennes&Mauritz, med riktkursen 300 kronor. Bolaget är också en av Swedbanks Sektorfavoriter i Konsumentsektorn.

I torsdags togs MTG in som en affärsidé i Swedbank Trading, vilket innebar att aktien efter detta köptes i stor omfattning. Utöver som affärsidé i Swedbank Trading är också bolaget en Sektorfavorit i sektorn Telekom/Media. Swedbank har rekommendationen Starkt köp med riktkursen 330 kronor i MTG.

De aktier som främst såldes under veckan var Fingerprint, Sandvik, Electrolux, och Autoliv.

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 50

Ökat nettoinnehav i kronor
1 HENNES & MAURITZ B
2 ICA GRUPPEN AB
3 MODERN TIMES GROUP B
4 SSAB B
5 AXFOOD
6 NIBE INDUSTRIER B
7 TELE2 B
8 BOLIDEN
9 TOBII TECHNOLOGY
10 GETINGE B
11 SWEDISH MATCH
12 LUNDIN MINING CORP.
13 GRÄNGES AB
14 NOBINA
15 PRICER B
16 KINNEVIK B
Minskat nettoinnehav i kronor
1 FINGERPRINT CARDS B
2 SANDVIK
3 ELECTROLUX B
4 AUTOLIV INC. SDB
5 SWEDBANK A
6 ERICSSON B
7 INVESTOR B
8 SEB A
9 ABB LTD
10 NORDEA BANK
11 HEXAGON B
12 SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM
13 AKELIUS RESIDENTIAL PREF
14 HEXPOL B
15 SKF B
16 SSAB A

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan