Börsen i volatil tendens kring stödområde

Det svenska börsindexet OMXS30 fortsatte även under föregående vecka handlas volatilt kring stödet vid 1600-1605. På aggregerad basis adderade investerarkollektivet aktier under veckan, men handeln var främst koncentrerad till några få enskilda aktier.

Nära nog en tredjedel av samtliga köp skedde i Hennes & Mauritz, som föll handlöst efter svaga försäljningssiffror i fredags. Även Skanska attraherade stort köpintresse, efter det att aktien i fredags retirerade efter en nedgradering från Bank of America Merril Lynch. Övriga bolag som köptes var Ica Gruppen, Swedbank, och SEB.

Veckans vinnaraktie på OMXS30 var Ericsson. Denna aktie var också den som investerarkollektivet sålde i störst utsträckning. Övriga aktier som såldes under veckan var SSAB B, Kinnevik, CTT Systems, och Sandvik


Swedbank Fokusportfölj relanserad

Under veckan relanserades Fokusportföljen, vilken haft ett uppehåll sedan i somras. Denna portfölj är en fokuserad och diversifierad svensk basportfölj med tydliga aktiebets, där aktieurvalet bygger på en kombination av Swedbanks tematiska investeringsstrategi och fundamental bolagsanalys.

Läs mer: Kärt återseende av Fokusportfölj

Till Fokusportföljen: Fokusportföljen - 12 december


Teknisk vy för börsen  

Då den allmänna börsutvecklingen ofta har en stor inverkan på enskilda aktiers utveckling är det också viktigt att hålla sig uppdaterad om den generella aktiemarknadsutvecklingen. 

För att underlätta för detta skriver vi varje onsdag en teknisk uppdatering över det svenska börsindexet OMXS30. I denna ges en börsvy, tillsammans med tekniska motstånds- och stödnivåer av vikt. Den senaste uppdateringen från i onsdags finns att läsa här

Läs mer: OMXS30 - Laddar för vidare uppgång


De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 50

Ökat nettoinnehav i kronor
1 HENNES & MAURITZ B
2 SKANSKA B
3 ICA GRUPPEN AB
4 SWEDBANK A
5 SEB A
6 INVESTOR B
7 VOLVO B
8 ACCONEER AB
9 MAXFASTIGHETER I SVERIGE
10 HANDELSBANKEN A
11 AUTOLIV INC. SDB
12 SAS
13 ASTRAZENECA
14 ARJO AB B
15 ASSA ABLOY B
Minskat nettoinnehav i kronor
1 ERICSSON B
2 SSAB B
3 KINNEVIK B
4 CTT SYSTEMS
5 SANDVIK
6 BILLERUDKORSNÄS AB
7 DANSKE BANK A/S
8 AXFOOD
9 HEXAGON B
10 EUROCOMMERCIAL PROPERTIES
11 LEOVEGAS
12 SAS PREF
13 NORDEA BANK
14 SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM
15 NOVO NORDISK B