Nettoförändringar under vecka 4 2017

Under föregående vecka steg börsen med en procent och noterade därmed nya toppnoteringar för i år. På aggregerad basis har investerarkollektivet hittills i år varit nettoköpare av aktier, men under förra veckan behölls rådande aktieexponering intakt.

Precis som tidigare under året köptes det under veckan aktier i Hennes&Mauritz, AstraZeneca, och BillerudKorsnäs. Det köptes även aktier i stor omfattning i Assa Abloy, NetEnt, och Intrum Justitia

Hennes&Mauritz har varit den överlägset mest köpta aktien hittills under 2017 och finns med i Swedbanks Fokusportfölj, samt är en Sektorfavorit. Vi lyfter även fram Hennes&Mauritz som en aktie för 2017. Swedbank har en köprekommendation i aktien med en riktkurs om 300 kronor. Nästa rapport släpps i morgon den 31 januari, och utkomsten från denna kan självklart i stor utsträckning komma att påverka det kommande marknadssentimentet. 

Torsdagen den 26 januari lanserades en affärsidé i NetEnt i Swedbank Trading. Aktien är också en Sektorfavorit. Swedbank har en köprekommendation i aktien med en riktkurs om 86 kronor. Nästa rapport kommer den 15 februari.

De aktier som främst såldes under veckan var Ericsson, Sandvik, Swedbank, Hexagon, Atlas Copco, och SKF.

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 4

Ökat nettoinnehav i kronor
1 HENNES & MAURITZ B
2 ASTRAZENECA
3 BILLERUDKORSNÄS AB
4 ASSA ABLOY B
5 NETENT B
6 INTRUM JUSTITIA
7 GETINGE B
8 AXFOOD
9 SCA B
10 INVESTOR B
11 SKANSKA B
12 SHAMARAN PETROLEUM CORP
13 FINGERPRINT CARDS B
14 ICA GRUPPEN AB
15 INDUSTRIVÄRDEN C
Minskat nettoinnehav i kronor
1 ERICSSON B
2 SANDVIK
3 SWEDBANK A
4 HEXAGON B
5 ATLAS COPCO A
6 SKF B
7 VOLVO B
8 ELECTROLUX B
9 ALFA LAVAL
10 NORDEA BANK
11 SSAB A
12 BOLIDEN
13 TELIA COMPANY
14 STORA ENSO R
15 HUSQVARNA B
Viktig information