Tack vare samarbetet kommer banken på sikt att kunna erbjuda en bredare bolagstäckning som på sikt även kommer att inkludera europeisk aktieanalys.  Detta ger både banken och dig som kund en möjlighet att kunna jämföra konkurrenter inom en sektor på ett helt nytt sätt.  Genom partnerskapet med Kepler Cheuvreux kommer banken att kunna erbjuda analys från mer än 100 analytiker som täcker uppemot 970 bolag i 32 sektorer. Tillsammans med Kepler Cheuvreux kommer Swedbank att etablera ett av Nordens starkaste mäklarhus inom rådgivning, analys och ECM.

Kepler Cheuvreux har även profilerat sig inom ESG-analys (dvs. analys som fokuserar på transparens- och hållbarhetsfrågor; Environmental, Social and Governance) vilket passar mycket väl med Swedbanks miljö- och hållbarhetsarbete. 

Olof Neiglick, aktiechef i Swedbank, berättar mer om samarbetet;

– Vi ser ett ökande intresse bland våra kunder att köpa aktier i Europa och även i USA. Allteftersom partnerskapet växer kommer vi att kunna erbjuda analys för flera geografiska marknader i framtiden. Sommaren blir en övergångsperiod där Kepler Cheuvreuxs analytiker och produkter fasas in med start den 3 juli.

I Aktiellt kommer du precis som vanligt att hitta aktieanalyser inklusive rekommendationer i Morgonrådet, Aktienytt samt i artiklar i nyhetslöpet. Även andra delar av Aktiellt fortsätter som vanligt, till exempel teknisk analys som OMXS30 och veckosammanställning samt affärsförslag från Swedbank Trading. Sektorfavoriter, Fokusportfölj och rekommendationslista tar ett sommaruppehåll och återkommer till hösten. För bolagssidorna kommer övergången att innebära att rekommendation inklusive riktkurs samt nyckeltal tillfälligt kommer att pausas.


Mer information:

Pressmeddelande – 19 juni 2017

Till Kepler Cheuvreux