Det är fortsatt uppåt på börsen i Stockholm och de flesta utländska handelsplatserna. Vid senaste sändningen av Aktie-TV var det mestadels muntra miner. Sedan dess har konjunkturen hållit i sig, och ekonomin ser på de flesta sätt ut att återhämta sig efter finanskrisens efterdyningar. 

Swedbanks strateger och analytiker ger sin syn på den breda återhämtningen och de effekter det får. I programmet kommer du därför få höra några av bankens investeringsstrateger resonera kring det globala makroekonomiska läget. De kommer även att kommentera bankens senaste investeringsstrategi som nyligen publicerades. 

Strategin innebar en fortsatt tonvikt på aktier och aktiemarknaden. Övervikt på aktier, särskilt i Europa, har sina naturliga förklaringar. Om dessa får du givetvis höra mer i programmet, när aktiestrategen Mattias Isakson och investeringsstrategen Mikael Wik diskuterar intressanta investeringsteman, bolag att ha koll på och den nära framtiden på börsen.

Vad gäller specifika marknader och bolag, gästas Aktie-TV även av flera experter. Förvaltaren Ingemar Syréhn från Swedbank Roburs Sverigefond kommer till studion, vilket även råvaruanalytikern Jörgen Kennemar gör för att prata olja och elbilar.

Passande nog är även fästelementtillverkaren Bultens vd Tommy Andersson, tillsammans med bolagets finanschef Helena Wennerström, på plats. Med tanke på den ökade efterfrågan på fästelement som elbilar kräver, blir det mycket spännande att höra vad bolaget har att säga om framtiden. 

Du kommer även få höra vad de respektive vd:arna för Essity och Lundin Mining har att säga om läget såhär efter att kvartalsrapporten för tredje kvartalet är avklarad.

Det finns med andra ord inga ursäkter för den tidsfattige att avstå från att kolla på sändningen. Det kommer finnas något för alla aktieintresserade att dra nytta av. Tisdagen den 15 november klockan 18:30 gäller det alltså att ratta in Swedbank TV i valfri enhet och spetsa öronen.

– Intresset för Aktie-TV är som vanligt stort, och vi ser att bankkontor över hela landet tänker anordna kundträffar i anslutning till sändningen. Men det går självklart lika bra att kika på sändningen via Aktiellt, säger Per Eklund, ansvarig för Aktie-TV. 


Se Aktie-TV hur du vill
Har du redan laddat ner Swedbanks app på din iPhone, iPad eller Androidtelefon kan du följa sändningen där. Annars går det utmärkt att kika på Aktie-TV via internetbankens värdepapperstjänst eller här i Aktiellt. 

I det fall att du inte kan kolla på direktsändningen klockan 18:30 på onsdagen den 15/11, finns programmet som alltid tillgängligt för efterhandsvisning – när och hur du vill.


Klicka här för att läsa om Swedbanks senaste investeringsstrategi från november.