Erbjudandet omfattar dels myndiga ungdomar över 18 år som handlar själva, och dels barn där föräldrarna (eller andra förmyndare) utför affärerna i barnets ställe. 

- Att investera i aktiemarknaden kan vara ett bra sätt att få sina pengar att växa över tid, något som gör aktier till en populär sparform. Även som ung är det viktigt att komma igång med sitt sparande. Därför erbjuder Swedbank och sparbankerna marknades lägsta courtage på handel med aktier i internetbanken och appen för alla som ännu inte fyllt 25 år, säger Olof Neiglick, aktiechef på Swedbank. 

För att öppna ett Investeringssparkonto (ISK) till sitt barn måste man först besöka ett av bankens kontor gemensamt med sin partner, och där registrera att en person har rätt att hantera förändringar på kontot via dispositionsrätt. Sedan kommer man åt barnets ISK via internetbanken. 

För mer information om hur du kommer igång med ditt aktiesparande, kan du läsa mer om bankens värdepapperstjänster här eller om ett investeringssparkonto här.

Vissa begränsningar

  • Det finns vissa begränsningar för blivande eller nuvarande sparare. Erbjudandet gäller inte om man handlar aktier via kontor eller kundcenter. 
  • Ordervärdet eller värdet på värdepapperstjänsten får inte överstiga 100 000 kr, och det maximala antalet affärer per kalenderår är 500 stycken.
  • Om något av dessa värden överskrids kommer det ordinarie online-courtaget för den aktuella värdepapperstjänsten att gälla. Vid varje årsskifte nollställs 500-gränsen. 


Lär av andra
I kombination med Swedbanks egen aktieskola och den sociala aktiehandelsplattformen SprinkleBit, med möjlighet att chatta med andra aktieintresserade ungdomar, gör det utökade ungdomserbjudandet att alla får en möjlighet att tidigt lära sig hur olika aktiemarknader fungerar. De kan även dra nytta av fler tips från mer erfarna aktiesparare. 

- Detta erbjudande, ihop med SprinkleBit och att föräldrar nu kan spara i aktier inom ISK i internetbanken till omyndiga barn, är viktiga delar i Swedbanks och sparbankernas satsningar på att förbättra förutsättningarna för ungas sparande, säger Olof Neiglick.


Ungdomserbjudandet i korthet

  • Courtage 1 kr/affär för dig som ännu inte fyllt 25 år
  • Sparande i svenska, amerikanska, baltiska, danska, finska och norska aktier i internet- och mobilbank
  • Affärer upp till ett värde av 100 000 kronor
  • Maximalt depåvärde upp till 100 000 kronor
  • Maximalt 500 affärer per år


Läs mer om det attraktiva erbjudandet 

Läs mer om Värdepapperstjänster

Läs mer om Investeringssparkonto, ISK