Swedbanks kunder kan nu ta del av Rekommendationslistan, vilken samlar alla Swedbanks analysrekommendationer, i en responsiv layout. Till nyheterna hör också att samtliga kolumner i listan är fullt sorterbara. Detta gör det enkelt att ta fram vilka aktier som exempelvis har köprekommendation, högst potential (uppsida) eller – om det börjar närma sig utdelningssäsong – högst direktavkastning.

Rekommendationslistan finns också fortsatt kvar i pdf-format, vilket underlättar för dem som helst vill kunna ladda ned och skriva ut den.

Martin Hallström, marknadsanalytiker, förklarar att hela Aktiellt anpassats efter de ökade kraven på mobilitet.

– Hela Aktiellt har en responsiv design och Rekommendationslistan är en av de sista produkterna på Aktiellt som digitaliseras. Utöver arbetet med att skapa en bra mobil användarupplevelse arbetar vi även fortlöpande med utveckling av ny funktionalitet.

Exempel på relativt nyutvecklad funktionalitet är att respektive bolag nu har en egen bolagssida, där alla analyser och artiklar som publicerats på Aktiellt om bolaget finns samlade. På dessa bolagssidor finns också ett stort antal finansiella nyckeltal från den analys som utförts av Swedbank eller Swedbanks samarbetspartner Kepler Cheuvreux. Nyckeltalen kan användas för att få en uppfattning om bolagets värdering, tillväxt, utdelning, lönsamhet, skuldsättning och kapitaleffektivitet.

Martin Hallström fortsätter:

– Vår ambition är att du som kund på ett så smidigt och enkelt sätt som möjligt ska kunna ta del av vår analys och därmed kunna ta fram dels nya intressanta aktier att investera i, dels hålla dig informerad om just de aktier som du är intresserad av.


Se den senaste rekommendationslistan

Läs mer om bolagssidorna