Kom igång! På några minuter kan du handla amerikanska aktier i din värdepapperstjänst om du har Bank-ID.

Du kan lägga order när som helst på dygnet, men de amerikanska börsernas normala öppettider är klockan 15:30-22:00 svensk tid (då avslut sker). 


Varför ska jag handla amerikanska aktier?

  • Du kan exempelvis köpa aktier i företag som Spotify, Facebook, Amazon, Disney och Tesla som inte är noterade i Sverige och ta del av företagens tillväxt och framtida vinster.
  • Få större exponering i branscher som är dåligt eller inte alls representerade i Sverige exempelvis oljeservice, shipping, personbilar.
  • Tillgång till marknader som företag listade på Stockholmsbörsen saknar. Vill du investera i kinesisk e-handel eller i amerikanska snabbmatsmarknaden så finns det bolag i dessa marknader listade på börserna i USA.
  • Valutaväxling i realtid– handlar du utländska aktier hos Swedbank så växlas beloppet till kronor direkt (under börsens öppettider) för att eliminera risken att ha en oväxlad valutaposition och du ser din kostnad utan fördröjning. Detta gör även att dina utländska tillgångar stärks ytterligare direkt om svenska kronan försvagas. På samma sätt försvagas dina utländska tillgångar i det fall kronan stärks.  


Tips!
Handlar du mycket utländska aktier kan det löna sig att öppna ett valutakonto i aktuell valuta. Du begär då en valutaväxling från ditt svenska depåkonto till ett valutakonto i exempelvis US-dollar. Vid orderläggningen väljer du sedan om du vill att pengarna ska dras och växlas från ditt SEK-konto eller om affären ska bokföras mot ditt valutakonto.


Vill du veta mer? 
Erbjudandet om courtagefri handel med amerikanska aktier i värdepapperstjänsten i mobil- och internetbanken gäller från den 3 – 13 april 2018. Ordinarie courtage från 0,12 procent i rörligt courtage och minst 149 kronor/affär. 

Observera att sparbanker kan ha andra erbjudanden, ta kontakt med din sparbank för mer info.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i amerikanska aktier kan utfallet även påverkas av kursutvecklingen svenska kronor/dollar.


Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan