Fortsatt handel kring stödjande nivåer

Balans mellan köpare och säljare har forsatt råda och börsen handlades även föregårende vecka i sidledes tendens, strax över stödområdet i häradet av 1500. Aktiemarknadens rådande avvaktan kan i stor utsträckning bero på att rapportperioden nu väntas in och att därmed inga större omallokeringar sker innan det att bolagen börjat bekänna färg. Skulle dock etablering under stödområdet vid 1500 ske vore det en indikation om ett försämrat marknadsklimat, där risken skulle öka avsevärt att nedgången skulle kunna komma att fortsätta ner mot häradet kring 1400-1410. Motstånd på ovansidan återfinns nu i första hand kring 1550-1560, men för ökad konfidens om att nedgångsfasen skulle vara färdigställd och att börsen åter skulle stå på stabilare grund, krävs fortsatt en etablering över utbudszonen kring 1585-1610. 

Under veckan minskade aktieexponeringen på aggregerad basis, där investerarkollektivet passade på att minksa i några av de aktier som gick starkt under veckan. De aktier som såldes var  Volvo, Sandvik, Wilson Therapeutics, Lundin Petroleum, och Betsson.

De aktier som erhöll köpintresse under veckan var Telia, Essity, Skanska, Swedbank, och Investor.


Prenumerera på våra analystjänster

För att underlätta för dig att ta del av vår analys går det nu via mejl prenumerera på flertalet av våra analystjänster. I samband med att publicering sker på Aktiellt får du då som prenumerant ett mejl med länk till aktuell analys. De analystjänster som det i dagsläget går prenumerera på via mejl är Morgonrådet, Aktiellts Veckomejl, Fokusportföljen, Sektorfavoriter, Swedbank Trading, och Teknisk Analys OMXS30. För direktaccess att läsa analysen behöver du vara registrerad användare på Aktiellt. Detta kan du få hjälp med av din rådgivare, på ett bankkontor eller via telefonbanken.

Prenumerera på våra analystjänster


De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 15

Ökat nettoinnehav i kronor
1 TELIA COMPANY
2 ESSITY B
3 SKANSKA B
4 SWEDBANK A
5 INVESTOR B
6 LUNDIN MINING CORP (SE LINE)
7 HENNES & MAURITZ B
8 ABB LTD
9 TELE2 B
10 BILIA A
11 ICA GRUPPEN AB
12 JM
13 NOBIA
14 INTRUM JUSTITIA
15 BYGGMAX
Minskat nettoinnehav i kronor
1 VOLVO B
2 SANDVIK
3 WILSON THERAPEUTICS
4 LUNDIN PETROLEUM
5 BETSSON B
6 ASTRAZENECA
7 KINNEVIK B
8 SSAB B
9 SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM
10 SSAB A
11 CLAS OHLSON B
12 BOLIDEN
13 NETENT B
14 SKF B
15 NORDEA BANK
Viktig information