I telekomsektorn är Tele2 på väg att gå ihop med Com Hem. Enligt Kepler Cheuvreux är det bra då den senare passar mycket bra för Tele2 och sänker bolagets risk i Sverige. Fusionen gör Tele2 till en fullt integrerad operatör med stärkt närvaro på kärnmarknaderna i Norden och Baltikum. 

Därför höjs riktkursen och rekommendationen uppgraderas från Behåll till Köp. Höjd riktkurs och uppgraderad rekommendation gäller även för det andra bolaget i fusionen, Com Hem, som på tisdag presenterar rapporten för första kvartalet 2018.

SSAB har en fortsatt stark utveckling och när första kvartalets resultat presenteras på fredag nästa vecka förväntas bolaget bekräfta de goda utsikterna. Främst är det volymen och försäljningsmixen för specialstålet som väntas uppvisa de största förbättringarna, men även den amerikanska delen av bolaget rider på en stark prisutveckling i USA. Köprekommendation upprepas, liksom riktkursen.

SKF presenterar sin första kvartalsrapport den 26 april och bedöms inför denna ha toppat ur i föregående kvartal vad gäller organisk tillväxt. Värderingsnivån är historiskt låg, valutan och råvarukostnader bjuder fortsatt motstånd för de prisökningar som bolaget förväntas realisera. Den avtagande tillväxten är grunden till att rekommendationen Behåll upprepas.

En av fredagens nyheter var Stora Enso som gjorde en omvänd vinstvarning. Det främsta skälet är enligt bolaget en gynnsam prismiljö för affärsområdet Packaging Solutions.

Kommande vecka presenterar bland andra Com Hem, Hemfosa, ABB, Billerud Korsnäs, Telia, Ericsson, SSAB och Investor sina rapporter för första kvartalet. 

Läs Aktienytt för vecka 15.

Viktig information