Cargotec ser ut att ha positionerat sig bra inför återhämtningen av investeringar i varvsindustri och hamnutrustning. Även hamnautomatisering förväntas ta fart framöver. Då aktien i dag handlas till rabatt gentemot närmsta konkurrenterna och europeiskt genomsnitt för kapitalvaror upprepas riktkursen samt rekommendationen Köp.

Kvaerner ASA knep nytt kontrakt för en ny modul och modifieringar av befintliga plattformar i Statoils stora Johan Sverdrup-fält som är under utveckling. Samriskprojektet drivs med Aker Solutions och är värt 3,4 miljarder norska kronor vilket är positiva nyheter för Kvaerner. Rekommendationen Köp upprepas.

Avance Gas fraktar gasol (LPG), där efterfrågan och flottan båda ser tillväxttakter på ungefär 10 procent årligen. För den största sortens fartyg i fraktflottan (VLGC) ser efterfrågan ut att ligga på 6-7 procent årligen mellan 2018-2020. Då Avance Gas har en ren exponering mot VLGC och aktien beräknas ha en rabatt på 30 procent gentemot substansvärdet upprepas riktkurs och rekommendationen Köp.

I veckans Aktienytt kan du även läsa om Nokian Renkaat som är världens mest lönsamma nischaktör inom bildäck, om skadeståndskraven på lastbilstillverkaren Volvo och varför värmeväxeltillverkaren Gränges ser ut att kunna rida på en kombination av amerikanska aluminiumtullar och elfordonsboomen.

Läs hela Aktienytt för vecka 14.

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan