Veckan inleddes med rapport från skogsindustrikoncernen Holmen. Det fjärde kvartalet var en besvikelse efter underhållsstopp vid Iggesunds bruk, men bolaget står fortsatt finansiellt mycket starkt vilket föranleder bra köpläge i aktien som tappat på kvartalsbeskedet.

Den stora besvikelsen i veckan var dock H&M. Läs om läget i denna artikel.

Därefter slog Volvo till med bättre orderingångar och höjda lastbilsprognoser, även om resultatet för kvartalet var något sämre än väntat. Bolaget ser nu optimistiskt på de flesta segmenten, och trots stark kursutveckling handlas aktien ännu med rabatt i förhållande till konkurrenter. Kepler Cheuvreux höjer här både riktkurs och rekommendation.

Atlas Copco blandar och ger. Vakuumtekniksegmentet hade en organisk tillväxt på 38 procent, medan Kompressorteknik presterade 7 procents organisk tillväxt efter flaskhalsar i tredje kvartalet. Med en totalt organisk ordertillväxt på 14 procent kunde Atlas redovisa en orderingång på 30,3 miljarder kronor vilket var helt i linje med förväntningar.

Finska Nokia klarade godkänt och uppvisade ett starkt fritt kassaflöde för fjärde kvartalet. Marginalerna har minskat markant för bland annat Nätverk men kunde ändå erbjuda en lugnande prognos inför 2020.

Gränges avslutade 2017 bra och förväntar sig fortsatt goda efterfrågenivåer detta år. Starkt kassaflöde och bra rörelseresultat avspeglas i bättre vinster, men aktien handlas alltjämt med avsevärd rabatt på åtminstone 30 procent gentemot konkurrenter. Även här höjs riktkursen.

För Magnolia innebär försämrad efterfrågan på bostadsrätter att hyresrättbolaget upplever starkare efterfrågan på hyresrätter. Bolaget tillhandahåller båda delarna och har därför det bästa från två världar att erbjuda. Organisationen hålls smal med outsourcing av konstruktion och en kapitaleffektiv byggprocess.

I veckan inledde Kepler Cheuvreux bevakning av bolaget och mer om det kan du läsa här. https://www.swedbank-aktiellt.se/2017/december/blandad_bild_for_bostadsutvecklarna.csp

Veckan som kommer innehåller rapporter av bland annat ABB, Assa Abloy, Hexagon, Kinnevik och Sandvik.

Läs Aktienytt för vecka 5.

Viktig information