Först ut är Assa Abloy som presterar 5 procents organisk tillväxt under 2017 och Kepler Cheuvreux bedömer att de kommer göra så även under 2018. Det är främst marknaden för de smarta låsen, alltså digitalt baserade låslösningar, som är på uppåtgående vilket samarbetet med Amazon, Google och Walmart är ett gott tecken på. Ett frågetecken är tillväxten på den kinesiska marknaden. 

Även fästelementtillverkaren Bulten tuffade på bra under fjärde kvartalet, med 13 procents förbättring av orderingångar som tydlig indikator på bolagets positiva ställning inom fordonsindustrin. Med en amerikansk plattform under utveckling och faktumet att Volvo ska inleda produktion i USA under 2018, samt en potentiell ny kund i BMW, är utsikterna trygga. Bulten togs även in på Sektorfavoriter denna vecka, vilket går att läsa om här.

En stark kvartalsrapport från SKF fick effekten att aktien backade med ungefär 3 procent. De fina resultaten för fjärde kvartalet i rad sågs som att bolagets organiska tillväxttakt nu kan börja sakta in i början av 2018

Bolaget ökar förvisso priserna och volymerna vilket tar ut negativa valutaeffekter och högre råvarupriser, men värderingen är nu mer normaliserad. Rekommendationen sänks från Köp till Behåll och riktkursen skruvas ned. 

Fastighetsbolaget Fabege levererade i måndags en stark rapport. Med en oöverträffad projektportfölj handlas Fabege alltjämt till rabatt mot sin sektor och erbjuder så ett bra köpläge. Riktkursen höjs och köprekommendation upprepas.

Kommande vecka rapporterar bland annat Peab, Boliden och Lundin Mining samt fastighetsbolagen Kungsleden, Victoria Park, Hufvudstaden, Hemfosa och Diös.

Läs hela veckans Aktienytt här.

Viktig information