Som ett led i öka användarvänligheten har rekommendationslistan tidigare gjorts responsiv, samt sorterbar. Detta har gjort det enkelt att sortera fram vilka aktier som exempelvis har köprekommendation, högst potential (uppsida), eller högst direktavkastning.

Aktiefiltrering nu möjlig via Rekommendationslistan
Möjligheten till egen anpassning och bearbetning av rekommendationslistan har nu utökats på så sätt att det även går filtrera aktierna utefter de nyckeltal och nivåer som man själv anser är viktiga..

Martin Hallström, marknadsanalytiker, förklarar hur den nya funktionaliteten kan underlätta att hitta aktier som kan vara värda att titta närmare på.

- Genom att själv kunna välja och sätta nivåer för vissa utvalda nyckeltal kan man nu med enkelhet få ner antalet aktier som uppfyller de kriterier man är ute efter på ett mycket smidigt sätt. Därefter kan man med fördel via bolagssidorna här på Aktiellt gå vidare och titta närmare på de bolag som man fått fram i sin egen aktiefiltrering. 

De nyckeltal som det går att filtrera aktier under bevakning ifrån utökas därmed från nuvarande rekommendationslistans fyra nyckeltal till i dagsläget tjugofem olika nyckeltal. Dessa nyckeltal kan användas för att få en uppfattning om bolagets värdering, tillväxt, utdelning, lönsamhet, skuldsättning och kapitaleffektivitet. Framöver kommer också ytterligare nyckeltal och användarvänlig funktionalitet adderas till den nya rekommendationslistan och dess aktiefiltrering.

Martin Hallström fortsätter:

- Ambitionen är att du som kund på ett så enkelt sätt som möjligt ska kunna ta del av mer av den underliggande analysen, samt kunna välja vilka aktier som presenteras utifrån eget satta kriterier. Detta kommer förhoppningsvis underlätta arbetet med att kunna hitta aktier som passar just dina analyskriterier och som kan vara intressanta att investera i.


Aktiefiltreringen är en utökning av funktionaliteten i Rekommendationslistan
Aktiefiltreringen nås via rekommendationslistan och tas fram genom att du klickar på ”Redigera tabell” uppe i vänstra hörnet. Där kan det så väljas vilka nyckeltal som ska synas i rekommendationslistan. Det är också här som du kan ställa in vilka värden som ska filtrera ut aktier utifrån dina egna preferenser. Slutligen kan man så sortera listan stigande eller fallande utifrån det nyckeltal som önskas.


Missa inte att registrera dig som användare på Aktiellt
För att registrera sig som användare på Aktiellt kan du som är värdepapperskund i Swedbank eller sparbank kontakta Kundcenter, din rådgivare eller besöka ett bankkontor för att få hjälp med personliga inloggningsuppgifter.

När du väl registrerat dig som användare på Aktiellt kan du sedan via direktinloggning nå alla analysartiklar och rekommendationer på löpsedeln, rekommendationslistan, samt analysen i alla mejlutskick. 

Genom denna registrering kan man således via ett enda klick nå allt låst analysmaterial, antingen direkt på Aktiellt eller via länkarna i våra mejlutskick