Volatil inledning på rapportsäsongen

Under veckan inleddes så rapportsäsongen för det fjärde kvartalet. Bland de bolag som rapporterade under veckan var den initiala reaktionen negativ i Nordea, SSAB och Atlas Copco, medan Telia och Essity steg på sina respektive rapporter. Under veckan vinstvarnade även Fingerprint, som efter vinstvarningen fallit med över tjugo procent. Totalt sett sjönk börsindexet OMXS30 med 1,1%. 

Handelsvolymen under veckan var  hög och på aggregerad basis ökade investerarkollektivet i Swedbank och Sparbankerna sin aktieexponering i stor utsträckning. 

De aktier som främst köptes var Nordea, Investor, Skanska, Swedbank, och Saab.  

De aktier som främst såldes under veckan var SEB, SOBI, Sandvik, och Intrum Justitia.


Ta fram dina aktiefavoriter med aktiefiltrering

Du har väl inte missat att det går bearbeta rekommendationslistan på så sätt att det nu går filtrera fram aktier som uppfyller kriterier som du själv väljer och anser vara viktiga. Det finns över trettio olika finansiella nyckeltal som du fritt kan sätta nivåer för och det går även välja vilka nyckeltal som ska visas i den valda aktielistan. På detta sätt kan du enkelt och smidigt få fram bolag som uppvisar olika typer av karakteristika som du själv väljer, till exempel bolag med hög och uthållig direktavkastning, eller kanske bolag med köprekommendation som ligger i en stabil positiv pristrend.

Nyckeltalen visar på bolagens värdering, tillväxt, utdelning, lönsamhet, skuldsättning och kapitaleffektivitet, och ger således stora möjligheter att kunna filtrera fram aktier värda att studera närmare.

För att underlätta och inspirera finns det även ett stort antal fördefinierade aktiefilter med olika karakteristika. Dessa kan användas som de är för vidare analys eller redigeras utefter eget önskemål. Aktiefiltreringen hjälper dig att minska antalet bolag som det kan vara intressant att studera närmare och är således en utmärkt startpunkt i analysarbetet för att hitta aktier som det skulle kunna vara intressant att investera i. 

Läs mer: Filtrera fram dina aktiefavoriter

Läs mer: Nya möjligheter att hitta intressanta aktier att köpa


Aktiefiltrering nås via dator

Aktiefiltrering och fördefinierade aktielistor i Rekommendationslistan nås via dator. Aktiefiltrering finns i dagsläget inte i mobila enheter, då funktionaliteten är svår att nyttja i dessa format. Används mobila enheter visas Rekommendationslistan, fullt responsiv och där alla nyckeltal är sorterbara fallande respektive stigande. 

Till Rekommendationslistan


De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 4

Ökat nettoinnehav i kronor
1 NORDEA BANK
2 INVESTOR B
3 SKANSKA B
4 SWEDBANK A
5 SAAB B
6 HENNES & MAURITZ B
7 BETSSON B
8 ERICSSON B
9 NOKIA CORPORATION I SEK
10 ATLAS COPCO A
11 MODERN TIMES GROUP B
12 ATLAS COPCO B
13 RESURS HOLDING
14 A.P. MOLLER - MAERSK B
15 ESSITY B
Minskat nettoinnehav i kronor
1 SEB A
2 SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM
3 SANDVIK
4 INTRUM JUSTITIA
5 KINDRED GROUP PLC SDB
6 SKF B
7 LUNDIN MINING CORP (SE LINE)
8 TRELLEBORG B
9 INDUSTRIVÄRDEN C
10 ELECTROLUX B
11 SECURITAS B
12 HEXAGON B
13 MEKONOMEN
14 STARBREEZE B
15 HUFVUDSTADEN A
Viktig information