Lipper Fund Awards uppmärksammar de fonder som visat genomgående stark riskjusterad avkastning i förhållande till likartade fonder under en tre, fem och tioårsperiod. I april 2020 fick Swedbank Robur Fastighet utmärkelsen bästa fond inom kategorin, för samtliga perioder.

-Jag känner mig stolt över priset men framförallt glad för att det visar att fondandelsägarna har fått en internationell konkurrenskraftig avkastning. Det känns inspirerande att den aktiva, långsiktiga och fundamentalt drivna investeringsprocessen på Swedbank Robur uppmärksammas, säger Fredrik Mattsson, förvaltare av Swedbank Robur Fastighet.

Fonden placerar långsiktigt i Sverige och globalt, framför allt i bolag inriktade mot fastighetsbranschen. Den investerar bland annat i intressanta nischer inom fastighetssektorn med god tillväxt som telemaster, datacenters och vissa typer av logistikfastigheter som generellt klarat sig betydligt bättre i orostider.

-Det har definitivt varit turbulent med betydande nedgångar. Även fastighetssektorn har drabbats, man ska dock ha i åtanke att börsen gick väldigt starkt under förra året. Jag har inte ändrat något i min investeringsfilosofi för att marknaden är turbulent. Den bygger på en långsiktig fundamental analys där jag har bolag som jag tror och hoppas över tid kommer generera en avkastning som är högre än marknaden, säger Fredrik Mattsson.

Läs mer om de prisvinnande branschfonderna

Swedbank Robur Fastighet

1 mån
-1,22%
3 mån
-1,28%
i år
-14,11%
1 år
-5,43%
3 år
+36,20%
5 år
+55,02%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
53,31
sharpe
0,77
förv.avg.
1,25%
Fonden placerar i Sverige och globalt i aktier huvudsakligen i bolag inriktade mot fastighetsbranschen så som fastighetsbolag, mäklare eller byggbolag. Fonden har även möjlighet att placera i andra bolag som till överv…

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan