Kom igång! På några minuter kan du handla danska aktier i din värdepapperstjänst om du har Bank-ID.

Du kan lägga order när som helst på dygnet, men avslut sker under den danska börsens normala öppettid mellan klockan 09:00-17:00 svensk tid. 

Varför ska jag handla danska aktier?

  • Få möjlighet till exponering mot stora välkända globala bolag som inte är noterade på Stockholmsbörsen 
  • Ökar antalet bolag och sektorer att investera i
  • Valutaväxling i realtid– handlar du utländska aktier hos Swedbank så växlas beloppet till kronor direkt (under danska börsens öppettider) för att minska risken att ha en oväxlad valutaposition och du ser din kostnad utan fördröjning. Detta kan även göra att dina utländska tillgångar stärks om svenska kronan försvagas. På samma sätt försvagas dina utländska tillgångar i det fall kronan stärks.  


Analys
I Morgonrådet publicerar vi löpande analys på danska bolag och i Rekommendationslistan hittar du alla danska bolag som banken följer. För att inhämta mer information kan du även gå in på respektive bolagssida och hitta analyser och nyheter. För att komma direkt till ett bolags separata bolagssida går det också att skriva in adressen direkt i webbläsaren, vilken då är http://www.swedbank-aktiellt.se/om/"bolagsnamn"


Tips!
Handlar du mycket utländska aktier kan det löna sig att öppna ett valutakonto i aktuell valuta. Du begär då en valutaväxling från ditt svenska depåkonto till ett valutakonto i exempelvis danska kronor. Vid orderläggningen väljer du sedan om du vill att pengarna ska dras och växlas från ditt SEK-konto eller om affären ska bokföras mot ditt valutakonto.

Vill du veta mer? 
Erbjudandet om courtagefri handel med danska aktier i värdepapperstjänsten i internetbanken och appen gäller från den 4 juni – 8 juni 2018. Ordinarie courtage från 0,03 procent i rörligt courtage och minst 59 kronor/affär. 

Observera att sparbanker kan ha andra erbjudanden, ta kontakt med din sparbank för mer information.


Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan