Handelskonflikt fortsatt i fokus..

Föregående vecka präglades i stor utsträckning av osäkerhet kring ett stundande handelskrig mellan USA och Kina. Polemiken länderna emellan tilltog också under veckan, samtidigt som EU-kommissionen nu även infört strafftullar på ett antal amerikanska varor som ett svar på USA:s stål- och aluminiumtullar mot EU. Dessa diskussioner om tullar sänkte börshumöret världen över. 

I Sverige slutade storbolagsindexet den förkortade midsommarveckan vid det tekniska stödområdet kring 1550. En etablering under denna stödnivå skulle ur ett tekniskt perspektiv indikera ett försvagat marknadssentiment, där nästkommande stödområde återfinns i häradet kring 1500. Motstånd på ovansidan ligger alltjämt vid 1600.

Läs mer: OMXS30 20 juni - Viktigt stöd utmanat


Mest köpta och sålda aktier under vecka 25

Aktieexponeringen hölls under veckan nära nog helt intakt från föregående vecka. Av naturliga skäl hamnade Atlas Copco och Epiroc i topp vad gäller aktier som sålts respektive köpts. 

Efter att vi i torsdags stängt vår affärsidé i MTG, var även denna aktie en av de mest sålda under veckan. Sedan lansering av affärsidén har aktiemarknaden generellt utvecklats svagt och börsindexet OMXS30 har under denna period sjunkit med 2,87%. MTG har dock utvecklats väl trots en fallande börs och efter den knappa månad som vi haft affärsidén öppen nådde aktien i torsdags ett tekniskt motstånd, varvid affärsidén stängdes till en positiv avkastning om 6,32%. Fundamentalt har inget förändrats i MTG och stängningen var endast inom ramen för affärsidén i Swedbank Trading. 

Under veckan fortsattes det vidare köpas aktier i Essity, vilket är vår andra öppna affärsidé i Swedbank Trading. Övriga bolag som köptes under veckan var Telia, Lundin MiningInvestor och SSAB.


De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 25

Ökat nettoinnehav i kronor
1 EPIROC A
2 EPIROC B
3 TELIA COMPANY
4 LUNDIN MINING CORP (SE LINE)
5 ESSITY B
6 INVESTOR B
7 SSAB A
8 HEXAGON B
9 NETFLIX INC
10 TELE2 B
11 ICA GRUPPEN AB
12 BOLIDEN
13 HEMFOSA FASTIGHETER
14 SKANSKA B
15 AUTOLIV INC. SDB
Minskat nettoinnehav i kronor
1 ATLAS COPCO A
2 ERICSSON B
3 MODERN TIMES GROUP B
4 SWEDBANK A
5 PARADOX INTERACTIVE
6 SANDVIK
7 NOLATO B
8 VICTORIA PARK A
9 NOBINA
10 ATLAS COPCO B
11 STORA ENSO R
12 KINNEVIK B
13 VICTORIA PARK B
14 ELEKTA B
15 SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM
Viktig information