Kom igång! På några minuter kan du handla amerikanska aktier i din värdepapperstjänst om du har Mobilt Bank-ID.

Du kan lägga order när som helst på dygnet men avslut sker under de amerikanska börsernas normala öppettider mellan klockan 15:30-22:00 svensk tid. 


Varför ska jag handla amerikanska aktier?

  • Du kan exempelvis köpa aktier i företag som Spotify, Facebook, Amazon, Disney och Tesla som inte är noterade i Sverige och ta del av företagens tillväxt och framtida vinster.
  • Få större exponering i branscher som är dåligt eller inte alls representerade i Sverige. 
  • Tillgång till marknader som företag listade på Stockholmsbörsen saknar. Vill du investera i kinesisk e-handel eller i amerikanska snabbmatsmarknaden så finns det bolag i dessa marknader listade på börserna i USA.
  • Valutaväxling i realtid. Handlar du utländska aktier hos Swedbank så växlas beloppet till kronor direkt (under börsens öppettider) för att minska risken att ha en oväxlad valutaposition och du ser din kostnad utan fördröjning. 


Tips
Handlar du mycket med utländska aktier kan det löna sig att öppna ett valutakonto i aktuell valuta. Du begär då en valutaväxling från ditt svenska depåkonto till ett valutakonto i exempelvis amerikanska dollar. Vid orderläggningen väljer du sedan om du vill att pengarna ska dras och växlas från ditt SEK-konto eller om affären ska bokföras mot ditt valutakonto.


Vill du veta mer? 
Erbjudandet om courtagefri handel med amerikanska aktier i värdepapperstjänsten i mobil- och internetbanken gäller avslut som sker mellan den 19 och 30 november 2018. Ordinarie courtage från 0,12 procent i rörligt courtage och minst 149 kronor/affär. 

Observera att sparbanker kan ha andra erbjudanden, ta kontakt med din sparbank för mer info.

Läs mer om att handla med amerikanska aktier 

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i amerikanska aktier kan utfallet även påverkas av kursutvecklingen SEK/USD.


Viktig information