När Mr Green i slutet av förra veckan presenterade siffrorna för tredje kvartalet slog man förväntningarna med råge. Rörelseresultatet var hela 22 procent över konsensus och det härleder bolaget till bättre skalbarhet samt lägre marknadsföringskostnader än väntat. Mr Green ser även ut att lyckas diversifiera intäktsströmmarna på ett bra vis, där exempelvis oddsspelen uppvisar stark tillväxt och nu utgör cirka 10 procent av intäkterna.

Denna vecka offentliggjordes att det brittiska spelbolaget William Hill lagt ett bud på svenska Mr Green. Budet är på 69 kronor per aktie, vilket betyder en premie på cirka 50 procent över de 46 kronor och 50 öre som Mr Green-aktien på tisdagen stängde på. Budet ligger även något högre än den riktkurs Kepler Cheuvreux satt för bolaget – en riktkurs som höjdes i samband med delårsrapporten där även rekommendationen Köp upprepades.

Så hur ska man bedöma budet från William Hill? Hjalmar Ahlberg, analytiker på Kepler Cheuvreux, svarar.

Det har kommit ett högt bud på spelbolaget Mr Green. Vad betyder detta för synen på bolaget?
– Budet på Mr Green är strax över Kepler Cheuvreux riktkurs på 67 kronor så utifrån detta perspektiv är budet rimligt. Utifrån budkursen värderas bolaget till ungefär 11x EV/EBIT för  år 2020, vilket är strax över marknadssnittet på runt 10x.

– Samtidigt kan inte konkurrerande bud uteslutas då det sannolikt finns andra aktörer som är intresserade av en ökad exponering mot den svenska marknaden inför regleringen som träder i kraft vid årsskiftet 2019.

Hur ser du på sektorns utveckling?
– Spelsektorn har haft en svag utveckling de senaste sex till nio månaderna, till del drivet av en osäkerhet inför regleringen av den svenska marknaden från och med 2019 som är en huvudmarknad för de svenska operatörerna. Budnivån på Mr Green som ligger 48,5 procent över gårdagens kurs visar att värderingarna i sektorn nu är låga.

– Detta kan skapa ett ökat intresse för sektorn och Kepler Cheuvreux tror att 2019 kommer bli ett bra år för sektorn – ett år där vi tror att de väletablerade noterade svenska operatörerna kommer vara vinnare och ta marknadsandelar i Sverige när marknaden regleras.

Finns det andra bolag som är attraktiva eller köpvärda?
– Kepler Cheuvreux har bland operatörerna rekommendationen Köp på både LeoVegas och Kindred. Efter budet på Mr Green kommer det sannolikt spekuleras i andra uppköpskandidater, där även Betsson kan räknas in.

– Utanför operatörerna har vi även rekommendationen Köp på oddsspelleverantören Kambi och affiliatebolaget Catena Media som båda är vinnare på den pågående legaliseringen av pengaspel på sport i USA.


Läs mer om spelbolagen och de nya förutsättningarna i Sverige här.

Viktig information