Mest köpta och sålda aktier under vecka 14

Under förra veckan sjönk handelsaktiviteten tillbaka något. Pessimisterna hade ett visst övertag och investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettosålde aktierna för första gången på flera veckor. Swedbank toppar köplistan återigen medan vinsthemtagningar i verkstadsaktier verkar ha flyttats över till det defensiva valet Telia som lyfter till andraplatsen.

Nordea är tillbaka på medaljplats bland de mest köpta aktierna efter förra veckans intåg bland de mest sålda aktierna.

Elekta och Intrum tar platserna fyra och fem efter att aktiekurserna backat en del under veckan utan några större nyheter. Elektas nedgång innebär att kurspotentialen upp till riktkursen är cirka 10 procent.

Läs mer: Goda utsikter efter Q4

Climeon genomförde en riktad nyemission på 3 miljoner B-aktier till kursen 83 SEK. Omsättningen var hög och investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna passade på att öka innehaven under veckan.

Försäljningslistan toppas av Boliden och Volvo efter fortsatt stark kursutveckling i båda aktierna. MTG-avknoppningen NENT Group intar tredjeplatsen efter att ha exkluderats ur Fokusportföljen i tisdags.

Läs mer: Fokusportfölj den 2 april

Vinsthemtagningar skedde även i Sandvik och SKF efter fortsatt  starkt uppgång.


De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 14

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan