Mest köpta och sålda aktier under vecka 15. 

Under förra veckan var handelsaktiviteten åter något lugnare inför den kommande rapportperioden. Pessimisterna hade återigen ett visst övertag och investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettosålde aktier. På köplistan noteras ett tronskifte då ABB intar förstaplatsen och puttar ner  Swedbank till silverplats.

Saab intar den sista pallplatsen bland de mest köpta aktierna. Förra veckan kom uppgifter att Finlands försvarsdepartement pekat ut Saab som önskad leverantör av stridsledningssystem och systemintegration till finska marinens fartyg i Pohjanmaa-klassen.

Läs mer om Saab: Köp och riktkurs upprepas

H&M och Nordea tar platserna fyra och fem. H&M fick stöd efter att analytikerkollektivet svängt efter Q1-rapporten och nu tror på ett stigande helårsresultat, i linje med bolagets egen prognos.

Läs mer: Slagig resultattrend på gång att vända

Nyintroducerade Triboron International lockade köpare och intar sjundeplatsen på köplistan.

Försäljningslistan toppas av SEB efter att Kepler Cheuvreux på fredagen sänkte rekommendationen till Minska.

Läs mer: Ökad risk 

Silverplatsen intas av SKF där stark kursutveckling ledde till fortsatta vinsthemtagningar.

Aktien i Orexo lyfte förra veckan efter problem för konkurrenten Indivior. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna såg det som ett tillfälle att lätta på innehaven och skickade upp aktien till fjärde plats bland de mest sålda.De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 15

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan