Mest köpta och sålda aktier under vecka 16. 

Optimisterna höll sig lugna under påskveckan och inför den kommande rapportperioden. Pessimisterna var desto mer aktiva och hade ett  kraftigt övertag. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettosålde aktier i stor skala. På köplistan återtog Swedbank förstaplatsen medan MTG klättrade till silverplatsen efter förra veckans Köp-rekommendation.

Läs mer: 140 SEK i riktkurs

Peab kliver in på den sista pallplatsen efter att Swedbank Trading rekommenderat Köp under tisdagen.

Läs mer: Bygger momentum

Försäljningslistan toppas av Nordic Entertainment Group efter att Kepler Cheuvreux inledde bevakning med rekommendationen Minska.

Läs mer: Minska

Silverplatsen intas av ABB efter en turbulent vecka med vd-byte och ett resultat för Q1 som släpptes i förväg. Aktiekursen steg och investererarkollektivet i Swedbank och sparbankerna passade på att sälja av trots höjd riktkurs.

Läs mer: Tydlig väg mot transformation

Kepler Cheuvreux upprepade Minska i SKF inför Q1-rapporten, vilket lyfte aktien till den tredje mest sålda under förra veckan.

Läs mer: Fortsatt avmattning men höjd riktkurs


De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 16

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan