Mest köpta och sålda aktier under vecka 17

Handelsaktiviteten under förra veckan var den hittills högsta under våren trots att den bara innehöll fyra handelsdagar. Intensiv handel skedde i rapporterande bolag och när veckan stängde på fredagen hade optimisterna återtagit initiativet från pessimisterna. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettoköpte aktier i stor skala. På Köplistan befäste Swedbank förstaplatsen då investerare passade på att  utöka innehaven efter en rapport som mottogs negativt på marknaden. SCA presenterade en stark rapport för Q1 och klättrade till silverplatsen.

Läs mer: Q1 i linje

Fyndköpare lyfte SOBI till den sista pallplatsen efter en rapport som sänkte aktien med nästan 10 procent. Nobina missade medaljplats knappt efter att en ny bevakning från Kepler Cheuvreux lyft intresset.

Läs mer: Ett bussigt val inför framtiden

Volvo toppar listan över de mest sålda aktierna trots en stark rapport även om orderingången var svagare. Rapporten räckte inte för att blidka investerarna hos Swedbank och sparbankerna som sålde i stor skala.

Läs mer: Stark rapport - höjd riktkurs

Silverplatsen bland de mest sålda aktierna intas av SAAB som kom med en rapport som mottogs positivt av marknaderna.

Läs mer: Q1: Första intrycket neutral till något positiv rapport

Fortsatta vinsthemtagninar i Ericsson gjorde att aktien tog den sista pallplatsen bland de mest sålda.

Läs mer: Värdering diskonterar toppvinster


De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 17

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan