Mest köpta och sålda aktier under vecka 31

Trots förra veckans kursrörelser var handelsaktiviteten sommarlugn. Köparna höjde dock aktiviteten betydligt jämfört med den föregående veckan och passade på att fyndköpa medan säljarna tog kursrörelserna med ro och prioriterade hängmattan. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna passade således på att investera delar av förra veckans påfyllda semesterkassor.

Swedbank är tillbaka på förstaplatsen bland veckans mest köpta aktier efter någon veckas frånvaro. Aktien är ned 35 procent i år och hamstringen fortsätter.

Nordea backar till silverplatsen bland veckans mest köpta aktier. Q2-rapporten följdes av en negativ kursreaktion men Kepler Cheuvreux anser att aktien är köpvärd.

Läs mer: Q2: svaga kärnintäkter

Boliden intar bronsplatsen på veckans lista över de mest köpta aktierna. Aktien har backat efter rapporten och pressas av handelskonflikten men investerarkollektivet ser ett köpläge. 

Läs mer: Justerat Q2 i stort sett i linje med förväntan

Klövern Pref var veckans mest sålda aktie. Aktien har gått starkt i juli och vi antar att vinsthemtagningar ligger bakom. Klövern går starkt och visade på ett starkt fövaltningsresultat under Q2.

Läs mer: Temporärt lägre fastighetsuppvärderingar

Telia var den näst mest sålda aktien utan några större bolagsspecifika nyheter. (Johan Dennelinds avgång kommunicerades först under helgen.) Sedan början på maj har aktien gått betydligt bättre än index och vi antar att vinsthemtagningar ligger bakom.

Läs mer: Investment case intakt efter Q2

ICA intar tredjeplatsen bland de mest sålda aktierna. Aktien har gått urstarkt sedan den starka Q1-rapporten.

Läs mer: Stark Q1-rapportDe 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 31

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan