Mest köpta och sålda aktier under vecka 33

Trots ännu en vecka med turbulens på Stockholmsbörsen fortsatte handelsaktiviteten att vara i nivå med de föregående  lugna sommarveckorna. Optimisterna var återigen mer aktiva och passade på att fynda i samband med veckans kursnedgångar, medan säljarna tog turbulensen med ro och höll sig mer avvaktande. Investerarkollektivet I Swedbank och sparbankerna nettoköpte därmed aktier och trotsade börsoron. 

Nordea klättrar till en förstaplatsen bland de mest köpta aktierna. Aktiekursen är fortsatt ned sedan kvartalsrapporten, men Kepler Cheuvreux ser köpläge i den nordiska storbanken. 

Läs mer: Q2: svaga kärnintäkter med nya mål som ska presenteras efter Q3. 

ABB intar silverplatsen på listan över de mest köpta aktierna. Under måndagen kom nyheten att Sandviks vd, Björn Rosengren, tar över vd-posten i ABB, vilket mottogs positivt på marknaden och väntas ge stöd till bolagets omvandling.

Läs mer: Dimma under omvandlingen

Sandvik når tredjeplatsen bland de mest köpta aktierna. En redan nedtryckt aktiekurs hamnade under ytterligare kurspress efter vd-avgången men Kepler Cheuvreux upprepade Köp i samband med nyheten.

Läs mer: Vd:n slutar och går till ABB

På säljsidan var ICA Gruppen den mest sålda aktien. Kursen rusade vidare efter en stark Q2-rapport. Investerarkollektivet fortsätter med vinsthemtagningarna.

Läs mer: Stark Q2-rapport

Essity var veckans näst mest sålda aktie efter att aktiekursen utvecklats bättre än index de senaste veckorna.

Handelsbanken intar bronsplatsen på listan över veckans mest sålda aktier. Kepler Cheuvreux upprepade Minska efter Q2-rapporten.

Läs mer: Riktkursen sänks efter svag Q2-rapportDe 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 33

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan