Vd-intervjuer, pensionstips, analyser… ja, för den börsintresserade är Aktie-TV som ett julbord dignande med läckerheter. Men vilken del av programmet är mest omtyckt? Denna funderare fick sitt svar under förra veckans fråga.  

Förstaplatsen intas nämligen av börs- och marknadsanalyserna, med 38 procent av svaren. Tittarna uppskattar uppenbarligen de skarpa analyserna av omvärlds- och marknadsläge, samt utsikterna för börsen, som tillhandahålls av Swedbanks strateger och experter.  

Vd-intervjuerna vinner en stabil andraplats med 22 procent av svaren. Höstens avsnitt av Aktie-TV gästades av vd:arna för de spännande företagen Peab, Storytel, Trelleborg och Holmen. Samtliga gav utförliga beskrivningar av nuläget och framtidsplanerna för företagen de leder. Och för dig som är nyfiken bolagen i fråga kan dessa intervjuer inte rekommenderas starkt nog. 

Se hela intervjun med Peabs vd Jesper Göransson

Se intervjun med Holmens vd Henrik Sjölund

Se hela intervjun med Trelleborgs vd Peter Nilsson

Se intervjun med Storytels vd Jonas Tellander


Avsnittet Tips från coachen får 12 procent av rösterna, och är därmed nästan lika populär som alternativet ”Alla delar är lika bra!”. Efter dessa kommer intervjuerna med Swedbank Roburs fondförvaltare med 7 procent av svaren. Väl värda att titta på för dig som vill lära dig mer om hur institutionella investerare resonerar. 

Se hela intervjun med Fredrik Mattsson, förvaltare för Global High Dividend

Se intervjun med Jens Barnevik, förvaltare för Small Cap Emerging Markets

Se hela intervjun med Henrik Nyblom, förvaltare för Ny Teknik


För 6 procent av läsarna är favoritdelen pensionssparande, medan 4 procent gillar Aktiesparande som ung mest av allt. Båda avsnitten är späckade med värdefulla tips och råd, och är starkt rekommenderade att ta en titt på. 

Se intervjun med Henrik Johansson, vd unga aktiesparare, genom att klicka här. 

Se inslaget stresstesta pensionen här 


Se hela höstens Aktie-TV genom att klicka här. 


Så här svarade läsarna på förra veckans fråga:

Vilken är din favoritdel av Aktie-TV?

  • Vd-intervjuerna 22%
  • Börs- och marknadsanalyserna 38%
  • Pensionssparande 6%
  • Intervjuerna med fondförvaltare 7%
  • Aktiesparande som ung 4%
  • Tips från coachen 12%
  • Alla delar är lika bra! 11%


Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i aktier och fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.com/fondlistarobur. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan