Mest köpta och sålda aktier under vecka 7

Efter den starka inledningen på året passade investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna på att göra vinsthemtagningar under föregående vecka, men nya inköp gjordes också i stor skala vilket även visar att fortsatt optimism råder. Högt upp på köplistan kommer extrautdelande bolag samt banker med hög ordinarie utdelning.

Den aktie som under veckan attraherade överlägset mest kapital var Nordea som fortsatte upp efter rapporten i slutet på vecka 6. Resultatet var något sämre än förväntat, men en låg värdering och hög direktavkastning ger stöd till aktien. Nordea var under press vid årsskiftet och noterades som lägst omkring 73 SEK, men är nu upp nästan 15 procent hittills i år. 

Läs mer: Nordea – Vinstestimat ned 2-4% 

Övriga aktier som köptes under veckan var Volvo, Boliden, Swedbank och Oriflame. Fyndköp sågs även i Mekonomen, Trelleborg och Hoist Finance som alla hade en negativ kursreaktion i samband med rapportsläpp.

Den aktie som främst såldes under veckan var Ericsson. Aktien har haft en stark utveckling och det är rimligt att anta att vinsthemtagningar nu sker. Vi ser också att aktien, efter den senaste tidens starka utveckling, redan diskonterar den förväntade resultatförbättringen fram till 2020. Läs mer om Ericsson nedan.

Läs merLicensavtal med OPPO

Läs merHöjd riktkurs

Övriga aktier som såldes under veckan var Handelsbanken, ICA och Novo Nordisk. Handelsbanken överraskade med en lite lägre utdelning än förväntat  och vinsthemtagningar lär ha fortsatt i ICA.

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 42

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan