Sveriges största fondhandelsplats, Fondmarknaden utser varje år Årets Fonder. Årets Fonder 2018 delas ut inom tio kategorier, samt belönar Årets Fond, Årets Fondbolag och Årets Nykomling.

- Jag är oerhört glad och stolt över mina medarbetare som har gjort detta möjligt. De förtjänar verkligen dessa utmärkelser. Utmärkelsen Årets Fondbolag är ytterligare ett fint kvitto på att vi levererar riktigt fin och hållbar förvaltning till våra kunder, säger Liza Jonson, vd för Swedbank Robur.

Swedbank Robur Amerikafond investerar i bolag med strukturell tillväxt, hög kvalitet och hållbara affärsmodeller, vilket visat sig vara en bra strategi.

- Det är väldigt glädjande att Amerikafondens process och förvaltningsresultat uppmärksammas, och inte minst för det arbete som vi alla på Swedbank Robur lägger ned på att integrera hållbarhet i förvaltningen. Under ett tufft år, inte minst för många konkurrenter, så är jag väldigt nöjd med att vi har lyckats skapa en bra avkastning för fondens andelsägare, säger Rikard Forssmed, förvaltare av Swedbank Robur Amerikafond.

Juryns motiveringar

Årets Fondbolag 2018 tilldelas Swedbank Robur
Fondbolaget, som redan tagit hem en utmärkelse som bästa fond i en av kategorierna, finns med i den absoluta toppen i flertalet andra fondkategorier. Förutom goda resultat sett till avkastningen har fondbolaget även tagit vara på möjligheterna att påverka vår värld med hur vi investerar. Detta dels genom ett väl integrerat hållbarhetsarbete men även med nya produkter med fokus på att göra en faktisk påverkan.

Med hänsyn till en övergripande helhetsbedömning av fondbolaget samt enskilda bedömningar av fonderna gör sig denna storbank förtjänt av utmärkelsen Årets Fondbolag 2018.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Läs mer
Puffbild för video Playsymbol
Swedbank Robur blev utsedda till Årets Fondbbolag 2018 av Fondmarknaden.se.
Finwire.tv har ställt några frågor till Jens Greback, Head of Sales, Swedbank Robur.

Årets Nordamerikafond 2018 tilldelas Swedbank Robur Amerika
Nordamerika har i år varit den starkaste marknaden och där vi hittar flest fonder med fina avkastningssiffror. Till skillnad från de många nordamerikafonder med stort teknik- och tillväxtfokus, har årets vinnare en tydlig strategi där vinsttillväxt och en attraktiv värdering är nyckeln för de bolag som fonden investerar i.

En strategi som i år visat sig vara framgångsrik. Fondbolaget och förvaltarteamet har utöver det lyckats väl med att integrera ett framgångsrikt hållbarhetsarbete på ett sätt som står ut inom denna kategori.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Läs mer
Puffbild för video Playsymbol
Swedbank Robur Amerika blev utsedda till Årets Nordamerikafond 2018 av Fondmarknaden.se. Finwire.tv har ställt några frågor till Rickard Forssmed, förvaltare.

Swedbank Robur USA

1 mån
+4,65%
3 mån
+23,85%
i år
+9,29%
1 år
+16,20%
3 år
+70,20%
5 år
+90,07%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
77,17
sharpe
1,04
förv.avg.
1,25%
Fonden placerar huvudsakligen i aktier i olika bolag och branscher i USA. Upp till tio procent av fondens tillgångar kan också placeras i Kanada och Mexiko. Fonden har en aktiv investeringsstrategi som fokuserar på bol…

Bästa fonderna 2018 nu utsedda (pressmeddelande från Fondmarkanden)

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista.

All information i videosändningarna är sammanställd från källor som Swedbank bedömer som tillförlitliga. Swedbank och/eller personerna som uttalar sig i sändningarna kan dock inte garantera att informationen är korrekt och ansvarar inte i något fall för någon direkt eller indirekt skada, kostnad, förlust eller anspråk som kan uppkomma i anledning av att en tittare tagit beslut eller agerat efter att ha sett sändningarna. Åsikterna är personernas egna och behöver inte sammanfalla med Swedbanks. Informationen i sändningarna är inte avsedd att utgöra rådgivning och du bör alltid ta del av ytterligare information; såsom marknadsinformation, analyser, nyheter, marknadsföringsmaterial, faktablad och det prospekt som finns utgivet för produkt som eventuellt omnämns i sändningarna innan du väljer att göra en investering.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan