Sedan länge erbjuder Swedbank och sparbankerna handel med cirka 800 av de största bolagen listade på de amerikanska börserna New York Stock Exchange och Nasdaq.

- Nu förbättrar vi priserna kraftigt på handel med amerikanska värdepapper. Dessutom förenklas villkoren. Med minimicourtaget på 29 kronor vill vi göra det attraktivt att göra affärer med amerikanska aktier även för den som handlar med förhållandevis mindre summor, säger Tomas Karlsson, chef för värdepappersförsäljning & support på Swedbank Group Savings.

Erbjudandet gäller för gamla och nya kunder i Swedbank och sparbankerna vid handel med amerikanska aktier i internetbanken och i appen. Det rörliga courtaget tas bort helt, istället introduceras fast pris i olika nivåer baserat på storleken på affären. 

  • Vid affärer upp till 25 000 kr är avgiften 29 kr. 
  • Vid affärer mellan 25 001 – 100 000 kr är avgiften 59 kr.
  • Vid affärer över 100 000 kr är avgiften 99 kr. 


Enkelt handla med amerikanska aktier
Att handla med amerikanska aktier är enkelt. På bara några minuter kan du handla i din värdepapperstjänst, om du har Mobilt Bank-ID.

Du kan lägga order när som helst på dygnet men avslut sker under de amerikanska börsernas normala öppettider mellan klockan 15:30-22:00 svensk tid. 


Varför ska jag handla amerikanska aktier?
Du kan exempelvis köpa aktier i företag som Spotify, Facebook, Amazon, Disney och Tesla som inte är noterade i Sverige och ta del av företagens tillväxt och framtida vinster.

Få större exponering i branscher som är dåligt eller inte alls representerade i Sverige. 

Tillgång till marknader som företag listade på Stockholmsbörsen saknar. Vill du investera i kinesisk e-handel eller i amerikanska snabbmatsmarknaden så finns det bolag i dessa marknader listade på börserna i USA.

Valutaväxling i realtid. Handlar du utländska aktier hos Swedbank så växlas beloppet till kronor direkt (under börsens öppettider) för att minska risken att ha en oväxlad valutaposition och du ser din kostnad utan fördröjning. 


Tips
Handlar du mycket med utländska aktier kan det löna sig att öppna ett valutakonto i aktuell valuta. Du begär då en valutaväxling från ditt svenska depåkonto till ett valutakonto i exempelvis amerikanska dollar. Vid orderläggningen väljer du sedan om du vill att pengarna ska dras och växlas från ditt SEK-konto eller om affären ska bokföras mot ditt valutakonto. 


Läs mer om att handla med amerikanska aktier

Läs mer om de nya förmånliga villkoren här 

Kolla in de nya priserna här

Läs mer om ISK här 


Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan