Mest köpta och sålda aktier under vecka 22

Handelsaktiviteten var inte oväntat låg under den helgpräglade föregående veckan som bara innehöll 3,5 handelsdagar på Stockholmsbörsen. Särskilt säljarna lyste med sin frånvaro och Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna fortsatte att nettoköpa aktier. Vi såg ånyo ett tronskifte på listan över de mest köpta aktierna då Stora Enso avancerade en placering till första plats. Fortsatt svag kursutveckling lockar till köp. Bolaget tillhör en av vinnarna på den svaga svenska kronan men konjunkturoro pressar aktien,

Läs mer: Svagare krona valutadopar exportbolagen

En backande aktiekurs lockar till köp i Investor som tar sig in på andraplatsen på veckans lista över de mest köpta aktierna. Noteringen av EQT utgör en krydda i Investoraktien.

Läs mer: En notering av EQT AB närmar sig

Fortsatta fyndköp i högutdelare gör att Swedbank håller sig kvar på bronsplatsen, följt av Nordea.

Läs mer: Oförändrade utdelningsförväntningar

Elekta rusade med tvåsiffriga tal på onsdagen efter en rapport som var mycket bättre än förväntningarna. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna passade på att ta hem vinster vilket skickade upp Elekta på förstaplatsen bland de mest sålda aktierna.

Läs mer: Q4 bättre än väntat

Smart Energy intar silverplatsen bland de mest sålda aktierna. Bolaget steg efter en rapport som visade på ökad omsättning, men andraplatsen är snarare en indikation på att aktiviteten i övriga bolag var låg.

Fortsatta nettoförsäljningar sker i NENT Group vilket tar aktien till bronsplatsen på veckans lista över de mest sålda aktierna.

Läs mer: Solitt Q1-resultat, höjer riktkurs med 10%

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 22

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan