Mest köpta och sålda aktier under vecka 23

Nationaldagsfirande och sommarväder bidrog till att handelsaktiviteten var ovanligt låg på Stockholmsbörsen under den föregående veckan. En viss försiktighet verkar också ha infunnit sig hos optimisterna då Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna fördelade köpen och försäljningarna jämt. Vi såg återigen ett tronskifte på listan över de mest köpta aktierna då Volvo intar förstaplatsen den här veckan. Aktien pressas av konjunkturoro och den pågående handelskonflikten.

Läs mer: Intryck från Paccars rapport

En svag aktiekurs lockar till fortsatta köp i Stora Enso som dock halkar ned till andraplatsen på veckans lista över de mest köpta aktierna. 

Läs mer: Är det packat och klart för köp av skogsbolag?

Fortsatta fyndköp sker i bankerna där Nordea lockade flest köpare vilket lyfter aktien till bronsplatsen.

Läs mer: Oförändrade utdelningsförväntningar

ICA Gruppen fortsätter att ha en stark kursutveckling och vinsthemtagningar lyfter aktien till förstaplatsen bland de mest sålda aktierna.

Läs mer: Stark Q1-rapport

Elekta tappar till silverplatsen på listan över de mest sålda aktierna. Försäljningarna fortsätter efter den starka rapporten nyligen.

Läs mer: Q4 bättre än väntat

Smart Energy backar en placering till bronsplatsen bland de mest sålda aktierna. Bolaget steg efter en rapport som visade på ökad omsättning.


De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 23

Minskat nettoinnehav i kronor
1 ICA GRUPPEN AB
2 ELEKTA B
3 SMART ENERGY
4 ESSITY B
5 GETINGE B
6 TELIA COMPANY
7 SKANSKA B
8 JM
9 ASSA ABLOY B
10 ERICSSON B
11 BEIJER REF B
12 CLAS OHLSON B
13 EXEGER SWEDEN
14 BALDER B
15 LATOUR B

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan