Börsveckan avslutades i rött och djupa fall på de globala finansmarknaderna. En utlösande faktor till fredagens fall kan ha varit USA:s president Trumps beslut att införa nya tullar mot Mexiko. Nästa vecka väntar viktiga makronyheter, bland annat PMI-siffror från Sverige och EMU, samt ECB kommer med sitt räntebesked. 

Elekta överraskade positivt med Q4-rapporten med hänvisning till en stark mjukvaruförsäljning och god utveckling i Nordamerika. Som en följd blev EBITA 15 procent bättre än marknadens förväntningar. Vi förväntar oss att konsensusestimaten höjs som en följd av rapporten. Vår riktkurs är baserad på en blandning av en kassflödes- och jämförelsevärdering. Vi upprepar Köp och riktkursen 122 SEK.

Med en rekommendation om Behåll och en riktkurs på 235 SEK inleder vi bevakningen av Thule. Deras affärsidé är att erbjuda högkvalitativa sport- och utomhusprodukter med smarta finesser och hållbar design som gör det enkelt för kunder att leva ett aktivt liv. Thule är ett tillväxtbolag som kan dra stor nytta av sitt starka varumärke samt gynnas av långsiktiga trender. Det starka varumärket har visat sig underlätta väsentligt när de gått in i nya produktkategorier, som barnvagnar och resväskor, med lyckosamt resultat. Trenden mot mer och fler utomhusaktiviteter är också en stark drivkraft för kontinuerlig produktutveckling. En annan är trenden mot mindre och medelstora bilar som då ökar behovet av utökat lastutrymme till exempel i form av takboxar.

Om Thule och Elekta med flera bolag finns att läsa i Veckans Aktienytt.

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan