Mest köpta och sålda aktier under vecka 18

Handelsaktiviteten var hög under föregående vecka och intensiv handel skedde fortsatt i de bolag som hunnit rapportera. När veckan stängde avgick pessimisterna som segrare och investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettosålde aktier i relativt stor skala. Sett till dagens indexutveckling är föregående veckas pessimister att gratulera. På Köplistan forsatte Swedbank att inneha förstaplatsen då investerares hamstring efter Swedbankaktier fortsatte med oförminskad kraft. I SAAB gjorde investerarkollektivet en helomvändning, då aktien nu intar andraplatsen bland de mest köpta efter förra veckans silverplats bland de mest sålda. Rapporten var uppenbarligen svårtolkad.

Läs mer: Q1: Första intrycket neutral till något positiv rapport

Boliden tar den sista medaljplatsen bland de mest köpta aktierna efter att ha släppt sin Q1-rapport under fredagen, vilket också var sista dagen då aktien handlades inklusive rätt till den ordinarie utdelningen.

Läs mer: Q1: Starka smältverk

Fortsatta nettoköp skedde i Nobina som Kepler Cheuvreux nyligen tog upp bevakning på.

Läs mer: Ett bussigt val inför framtiden

Ytterligare vinsthemtagninar i Ericsson gör att aktien toppar listan över de mest sålda.

Läs mer: Värdering diskonterar toppvinster

Silverplatsen bland de mest sålda aktierna intas av Sandvik vars starka Q1-rapport har lyft aktien till kursrekord. Den senaste veckans kursrekyl beror även på att rätten till utdelning avskiljdes under veckan.

Läs mer: God orderingång

Volvo knuffas ned till bronsplats från förra veckans förstaplats på listan över de mest sålda. Rapporten räckte uppenbarligen inte till för att stoppa vinsthemtagningarna bland investerarkollektivet hos Swedbank och sparbankerna.

Läs mer: Stark rapport - höjd riktkursDe 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 18

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan