Mest köpta och sålda aktier under vecka 19

Handelsaktiviteten var tillbaka på en relativt normal nivå under föregående vecka och optimism ledde till att investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettoköpte aktier i förhållandevis stor skala. På Köplistan forsatte Swedbank att inneha förstaplatsen. Rekylen i konjunkturkänsliga bolag fortsätter att locka köpare och Boliden avancerar en placering till andra plats bland de mest köpta aktierna.

Läs mer: Q1: Starka smältverk

Även Sandvik tilldrog stort intresse och når tredjeplatsen efter tisdagens tradingidé från Swedbank Trading.

Läs mer: Utnyttja rådande rekylfas

Hexagon återfinns en bit längre ner på listan efter onsdagens Köprekommendation från Kepler Cheuvreux.

Läs mer: Potential för 600-680 SEK

Hjälmsäkerhetsbolaget MIPS toppar oväntat listan bland de mest sålda aktierna efter relativt kraftiga vinsthemtagningar efter en stark Q1-rapport.

Silverplatsen bland de mest sålda aktierna intas av Bure som också är en överraskning och sällan förekommer i toppen av listorna över de mest handlade aktierna. Vinsthemtagningar lyfter Kinnevik till tredjeplatsen bland de mest sålda aktierna. I den senaste analysen höjdes riktkursen.

Läs mer: Ytterligare investeringar i matbutiker onlineDe 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 19

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan