Mest köpta och sålda aktier under vecka 20

Handelsaktiviteten var lugnare än normalt under föregående vecka. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna höll dessutom extra hårt i aktierna vilket ledde till en utklassningsseger för optimisterna. Nettoköpen var nästan dubbelt upp jämfört med nettoförsäljningarna. Vi såg ett tronskifte på listan över de mest köpta aktierna då Volvo tog en hårfin seger över Swedbank. På Köplistan noterar vi också att kursrekylen lockat köpare till ett flertal konjunkturkänsliga bolag.

Läs mer: Intryck från Paccars rapport

Boliden petas ned till tredje plats bland de mest köpta aktierna.

Läs mer: Q1: Starka smältverk

Vinsthemtagningar lyfter ICA Gruppen till förstaplatsen bland de mest sålda aktierna. Aktien har utvecklats starkt efter Q1-rapporten och nuvarande kurs på 376 SEK är en bit över vår riktkurs på 345 SEK.

Läs mer: Stark Q1-rapport

Fingerprint Cards når silverplatsen bland de mest sålda aktierna. Aktien steg som en raket  i samband med onsdagens Q1-rapport vilket fick säljarna att strömma till. Bronsplatsen går till H&M. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna verkar för närvarande se större potential i konjunkturkänsliga bolag. Delar av innehaven lär ha hamnat hos Stefan Persson, då det under fredagen meddelades att han köpt ytterligare 5 miljoner aktier under veckan.

Läs mer: Slagig resultattrend på gång att vändaDe 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 20

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan