Efter en ursvag höst var det till helt nyligen våryra på börsen. Vad kan man vänta sig framöver, blir det aprilväder även i sommar? Swedbanks analytiker och experter ger sin syn på aktiemarknaden och hur man generellt ska tänka runt fördelningen av sitt sparande i nuläget.  

VD-intervjuer är ett alltid lika populärt inslag i programmet. Denna gång berättar bland andra Bolidens och Electrolux vd:ar om vad som är på gång i deras bolag. Och Kepler Cheuvreuxs aktieanalytiker motiverar vad de tycker om aktierna.  

Varför är småbolag så intressanta ur ett investeringsperspektiv? Om det berättar Roburs aktiechef, Stefan Sundblom. Från Robur ger även förvaltaren Ingemar Syréhn en uppdatering om vad som händer i Sverige- och Exportfonden. Och sist men inte minst diskuterar Roburs VD, Liza Jonson, hållbarhet och avkastning.

Dessutom medverkar Swedbanks privatmarknadschef Eva Trouin, som diskuterar kvinnligt sparande. Tove Zander, vd för Unga Aktiesparare, har gästat programmet tidigare. Denna gång berättar hon om sina tankar om unga, aktiesparande och vad världens åttonde underverk är för något. 

Som vanligt är programmet fullspäckat med spännande och högaktuellt innehåll för den aktieintresserade.

- Intresset för Aktie-TV är som alltid stort. Som vid tidigare sändningstillfällen arrangerar många kontor över hela landet populära kundträffar i samband med sändningen. Givetvis går det som alltid att följa sändningen här i Aktiellt eller via värdepapperstjänsten på nätet och i appen, säger Per Eklund, ansvarig för Aktie-TV. 


Många sätt att se sändningen
Om du laddat ned Swedbanks app kan du se sändningen i din iPhone, iPad eller Androidmobil. Enkelt via att välja ”Spara och Placera” – här hittar du en banner med ingång till Aktiellt.

Givetvis kan du också se sändningen i värdepappertjänsten i internetbanken eller på Swedbank Direkt

Om du inte har möjlighet att titta klockan 18.30, onsdagen den 15 maj, går det som vanlig att se programmet i efterhand, när och var du vill.


Länk till TV-programmet Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i aktier och fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbank.com/fondlistarobur. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan