Mest köpta och sålda aktier under vecka 10

Under förra veckan hade optimisterna övertaget och investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettoköpte aktier. Veckan var dock lugnare än de föregående veckornas intensiva handel.  Högt upp på köplistan kommer återigen Swedbank och Nordea samt konjunkturkänsliga bolag, vilket visar att konjunkturoptimisterna har övertaget och att de passade på under förra veckans rekyl.

Läs mer: Nordea – Vinstestimat ned 2-4% 

Trea på listan är SSAB som varit under kurspress de senaste veckorna. Lundin Mining lockade köpare efter kursfall till följd av mutmisstankar i Chile. Den svaga kronan fortsätter att locka köpare i valutakänsliga bolag som SSAB, Trelleborg och Volvo. Den trion återfinns även i vår Fokusportfölj.

Läs merKronförsvagning ger extra klirr

Liksom förra veckan toppas försäljningslistan av AstraZeneca. DI kom med en Sälj-rekommendation under måndagen. DI tog upp den starka kursutvecklingen och menade att värderingen var hög i ett historiskt perspektiv.

Övriga aktier som såldes under veckan var Telia och Ericsson. Noterbart är Elekta på tredje plats som förra veckan var den tredje mest köpta aktien. Då aktiekursen återhämtat en del av kursfallet i samband med rapporten och genomsnittskursen var betydligt högre förra veckan än vecka 9 gratulerar vi investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna till en bra kortsiktig trade. Läs mer om Elekta nedan.

Läs merGoda utsikter efter Q4

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 10

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan