Mest köpta och sålda aktier under vecka 11

Under förra veckan hade optimisterna återigen övertaget och investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettoköpte aktier. Handeln var på samma nivå som under vecka 10. Fyndköpare strömmade till efter Clas Ohlsons svaga rapport och lyfte upp bolaget på medaljplats efter högutdelarna Swedbank och Nordea som återigen toppar listan. 

Läs mer: Investerarförtroendet skakat, men oförändrade utsikter

Extrautdelarna Boliden och Volvo fortsätter att ligga högt. Konjunkturoptimister fortsätter att köpa SSAB men inte i lika hög takt som föregående vecka. Den nämnda trion återfinns även i vår Fokusportfölj

Lundin Mining lockar fortsatt köpare efter kurspressen som följde på mutmisstankar i Chile. Vi tog även in Lundin Mining i Sektorfavoriter vilket bidrog till köplusten.

Försäljningslistan toppas av Telia efter sannolika vinsthemtagningar efter en stark utveckling. Tvåa på listan är IT-konsulten Acando som rusade mer än 40% förra måndagen efter ett bud från CGI. Ägare bland investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna är att gratulera till en fin affär.

Övriga aktier som såldes under veckan var Nokia och Skanska som båda haft en stark utveckling den senaste tiden. Mer om Nokia nedan.

Läs merPositiv feedback från möte

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 11

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan