Mest köpta och sålda aktier under vecka 45

Handelsaktiviteten tilltog ytterligare och nådde årets högsta nivå under den föregående veckan. Optimisterna fortsatte med inköpen på ungefär samma nivå som föregående veckor medan massiva vinsthemtagningar från pessimisterna drog upp handeln i höjden. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna fortsatte därmed att minska innehaven i stor skala.

AstraZeneca intar förstaplatsen bland de mest köpta aktierna. Köpen fortsätter efter den starka Q3-rapporten.

Läs mer: Remarkabel försäljningstillväxt

ABB kniper silverplatsen på listan över de mest köpta aktierna. Swedbank Trading tog upp aktien som ett tradingcase i torsdags. Även Mowi togs upp som tradingcase vilket ledde till en sjätteplats på listan.

Läs mer: Kraftfull impulsrörelse

Läs mer: Stramare laxmarknad lockar

Telia når tredjeplatsen bland de mest köpta aktierna. Telia har inte hängt med i börsuppgången och investerarkollektivet verkar se aktien som ett bra alternativ när det slopade återköpsprogrammet har satt viss press på aktien.

Läs mer: Dåliga nyheter men attraktiv avkastning

Volvo toppar listan över veckans mest sålda aktier. Kursen har lyft efter konjunktoptimism och bättre amerikansk försäljningsstatistik.

Läs mer: Q3-rapporten i stort sett i linje

Swedbank intar silverplatsen på listan över veckans mest sålda aktier. Under förra veckan meddelades att nya uppgifter kommer att komma fram i nästa veckas Uppdrag granskning. Investerarkollektivet tar det säkra före det osäkra och minskar innehaven inför programmet.

SSAB tar den sista pallplatsen bland de mest sålda aktierna. Signaler om att konjunkturbotten kan närma sig har fått aktien att lyfta trots att Q3-rapporten var svag.

Läs mer: Svagt Q3 och försiktiga utsikter

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 45

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan