För den börsintresserade har de senaste månaderna sannerligen inte varit händelselösa. Såväl sommaren som hösten kännetecknades av stor osäkerhet och tvära kast. Hur ser det då ut framöver? Med i Aktie-TV är Swedbanks strateger och experter, som analyserar aktiemarknad och omvärldsläge samt hur man kan tänka kring sitt sparande. 

En självklar komponent i programmet är de uppskattade vd-intervjuerna. Den här gången gästas Aktie-TV av vd:arna för Holmen, PEAB, Trelleborg och Storytel. De intervjuas om vad som händer i deras spännande bolag, följt av att Kepler Cheuvreux:s analytiker kommenterar och motiverar rekommendationerna för bolagen

Visste du att småbolag i tillväxtländer är högintressanta ur investeringssynpunkt? Jens Barnevik, förvaltare för Swedbank Roburs nya fond Small Cap Emerging Markets, förklarar varför. Fondspåret fortsätter med Henrik Nyblom, förvaltare för Ny Teknik, som intervjuas om den spännande teknikspecialiserade fonden. Med från Robur är också Fredrik Mattsson, förvaltare av den direktavkastningsfokuserade fonden Global High Dividend. Han berättar om hur man når hög utdelning i dagens lågräntemiljö, och hur man kan navigera genom all turbulens.

Pensionssparande är väldigt viktigt, men många har svårt att komma igång. Madelén Falkenhäll och Arturo Arques från Swedbank ger råd om hur man kan göra. För den yngre publiken diskuterar Swedbanks Ungdomsansvarige Tove Zander och Henrik Johansson, vd för Unga Aktiesparare, varför man ska börja spara i aktier redan som ung. 

Aktie-TV är en ytterst svårslagen informationskälla för dig som är intresserad av aktier, placeringar och fonder. Och publikintresset är alltid stort. Så skriv ner datumet 13 november kl 18:30 i din kalender, och bänka dig för en riktig aktiefest.  


Många sätt att se sändningen
Självklart kan du se sändningen här i Aktiellt, Aktie-TV, men du hittar även programmet i appen och internetbanken under ”Spara och placera” där du hittar en ingång till Aktiellt.  Om du inte har möjlighet att titta klockan 18.30, onsdagen den 13 november, går det som vanligt att se programmet i efterhand. När, var och hur många gånger du vill.

Länk till TV-programmet


Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i aktier och fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan