Som alltid är höstens avsnitt av Aktie-TV fullt av Swedbanks kunniga strateger och experter. De delar med sig av sina bedömningar av alltifrån stora ekonomiska frågor som framtiden för världskonjunkturen och utvecklingen på aktiemarknaderna, till hur man som sparare kan agera i dessa osäkra tider. 

Vd-intervjuer är en av programmets stående höjdpunkter, och ett utmärkt sätt att lära sig mer om hur olika företag och marknader fungerar. Den här gången gästas Aktie-TV av inte färre än fyra stycken. Jonas Tellander från ljudboksföretaget Storytel, Jesper Göransson från byggbolaget Peab, Henrik Sjölund från skogsbjässen Holmen, och Peter Nilsson från verkstadskoncernen Trelleborg. 

Hur bär man sig åt för att nå hög utdelning i dagens värld med låga räntor och turbulenta marknader? Om detta berättar Fredrik Mattsson, som förvaltar Swedbank Roburs fond Global High Dividend, som är fokuserad på hög direktavkastning. En fondförvaltare med ett annat fokus är Henrik Nyblom, som förvaltar Swedbank Robur Ny Teknik. Han intervjuas om sitt arbete med den spännande fonden, där han letar efter snabbväxande småbolag i teknikens alla hörn. På småbolagsfronten befinner sig även Jens Barnevik, som förvaltar Swedbank Roburs nya fond Small Cap Emerging Markets. Han förklarar varför småbolag i tillväxtländer är särskilt intressanta att investera i. 

För de lite yngre tittarna är både Swedbanks Ungdomsansvarige Tove Zander och Unga Aktiesparares vd Henrik Johansson på plats i programmet. De diskuterar varför det är bra att börja med sitt aktiesparande redan i unga år. Det kan man på sätt och vis säga att även Arturo Arques och Madelén Falkenhäll från Swedbank gör, när de talar pensionssparande. Detta är något som är mycket viktigt att göra, men många har svårt att komma igång med. Lyckligtvis ger de båda experterna rikligt med råd och tips. 

Aktie-TV är en riktig guldgruva för dig som är intresserad av aktier, placeringar och fonder. Publikintresset är alltid stort. Så skriv ner i kväll klockan 18:30 i din kalender om du inte redan gjort det, och förbered dig på att onsdagsmysa med en riktig aktiefest.  

Mer om programmet finns att läsa i missa inte Aktie-TV på onsdag. 

Sändningen finns tillgänglig från och med i kväll klockan 18:30. 


Många sätt att se sändningen
Självklart kan du se sändningen här i Aktiellt, Aktie-TV, men du hittar även programmet i appen och internetbanken under ”Spara och placera” där du hittar en ingång till Aktiellt. Om du inte har möjlighet att titta i kväll klockan 18.30, onsdagen den 13 november, går det som vanligt att se programmet i efterhand. När, var och hur många gånger du vill.

Se kvällens sändning genom att klicka här.  


Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i aktier och fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan