Att få veta mer om hur olika företag och branscher fungerar är både användbart och roligt. I samband med produktionen av Aktie-TV genomförde Aktiellt fyra exklusiva vd-intervjuer, som nu har släppts i sina längre versioner. Varje intervju är 20 – 30 minuter lång, och späckad med högintressant information. Nedan följer beskrivningar samt videolänkar till de olika intervjuerna. 


Storytel
Jonas Tillander, vd för ljudboksbolaget Storytel, har mycket intressant att berätta. Han beskriver hur det spännande bolaget planerar fortsätta sin tillväxtresa, och på vilka marknader man siktar in sig. Han ger också sin syn på huruvida det är en fördel att ha ett eget förlag, samt hur man jobbar med prissättning när man är både digital och analog. 

Se hela intervjun med Jonas Tillander genom att klicka här. 


Holmen
Henrik Sjölund är vd för den anrika skogsindustrikoncernen Holmen. Vill du veta mer om aktieåterköp, skogspriser, och vilka innovationer och produkter som är viktiga för Holmen framöver? Eller kanske om egna vindparker är något för bolaget att satsa på? Då är denna intervju något för dig. Detta och mycket mer diskuteras nämligen i programmet. 

Se hela intervjun med Henrik Sjölund här. 


Trelleborg
Peter Nilsson är vd för polymerbolaget Trelleborg, en bjässe inom lösningar som tätar, dämpar och skyddar. Han berättar om bolaget förändringsresa, där exponeringen mot bilindustrin har minskat samtidigt som den geografiska närvaron breddats. Peter Nilsson talar också om digitaliseringen, globala trender, och huruvida Trelleborg ska växa organiskt eller via förvärv. 

Se hela intervjun med Peter Nilsson här.


Peab
Jesper Göransson är vd för byggbolaget Peab. Han tycker temperaturen på bostadsmarknaden just nu är 37,5 grader, och förklarar varför. Dessutom berättar han varför Peab köpte YIT:s beläggnings- och ballastverksamhet, vilka hans företags största styrkor är, och mycket mer. 

Se hela intervjun med Jesper Göransson genom att klicka här.


Du kan också se Aktie-TV i efterhand genom att klicka här. 

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan