Mest köpta och sålda aktier under vecka 43

Handelsaktiviteten var mycket hög nivå under den föregående rapportintensiva veckan. Optimisterna såg betydligt mer köplägen än veckan innan samtidigt som pessimisterna sålde av ännu större volymer än tidigare då vinsthemtagningarna fortsatte efter Q3-rapporterna som för det mesta belönades med stigande kurser. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettosålde aktier i stor skala.

Nokia tar förstaplatsen bland de mest köpta aktierna. Fyndköpare strömmade till efter ett kursras som följde på en rapport med inställd utdelning och sänkta finansiella mål.

Läs mer: Inställd utdelning och sänkta finansiella mål

Läs mer: Sänkt riktkurs

Essity kniper silverplatsen på listan över de mest köpta aktierna. Essity togs in i Fokusportföljen i tisdags, vilket visade sig vara vältajmat då bolaget kom med en riktig kanonrapport i fredags. Peab hamnade strax utanför pallplats på veckans lista.

Läs mer: Essity och Peab lyfts in i Fokusportföljen

Läs mer: 10% bättre EBITA än väntat

Tomra når tredjeplatsen bland de mest köpta aktierna efter en rapport som var bättre än väntat och skingrade en del av den osäkerhet som byggts upp inför rapporten.

Läs mer: Osäkerhet kan läggas åt sidan

Volvo toppar listan över veckans mest sålda aktier. Q3-rapporten mottogs negativt initialt men aktiekursen återhämtade sig senare.

Läs mer: Q3-rapporten i stort sett i linje

Boliden intar silverplatsen på listan över veckans mest sålda aktier. Aktien steg efter en rapport med starkt resultat.

Läs mer: Starkt resultat drivet av smältverk

Sandvik tar den sista pallplatsen bland de mest sålda aktierna efter en rapport som var bättre än marknadens förväntningar. Signaler om att konjunkturbotten kan närma sig fick aktien att lyfta.

Läs mer: Närmare cyklisk botten

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 43

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan