För andra året i rad hamnar Swedbank Robur i topp på Hirschel & Kramers (H&K) lista över europeiska kapitalförvaltare som framgångsrikt jobbar med ansvarsfulla investeringar. 220 europeiska kapitalförvaltare har analyserats baserat på deras förmåga att inkludera ansvarsfulla investeringar i sina varumärken.

-Den fina placeringen ger oss ett mycket fint kvitto på att vårt arbete med hållbarhet på flera håll gör skillnad. De tittar inte bara på att vi investerar hållbart, utan även Swedbanks värderingar, övergripande ambition och våra externa åtagande för hållbarhet, säger Eva Axelsson, chef för hållbarhetsanalys på Swedbank Robur.

Swedbank Robur är en av de 15 procent av kapitalförvaltarna på listan som enligt undersökningen både satsar på och återger sina ansträngningar även i sitt varumärke.

-Varje dag, i allt vi gör har vi vår vision i bakhuvudet – att bli världsledare i hållbart värdeskapande. Det är utnämningar likt denna som visar på att, trots en väldigt ambitiös vision, så är vi redan en bra bit på vägen, säger Liza Jonson, vd Swedbank Robur.

Rapporten ” Responsible Investment Brand Index™ 2019” är baserad på ett index skapat av Jean-Francois Hirschel och Markus Kramper.

Mer information om H&K samt rapporten

Mer om Swedbank Roburs hållbarhetsarbete på Aktiellts inspirationssidor

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan