Mest köpta och sålda aktier under vecka 36

Handelsaktiviteten fortsatte på samma nivå som under föregående vecka. Pessimisterna var mest aktiva och fortsatte att minska på innehaven medan optimisterna återigen höll sig betydligt mer avvaktande. Investerarkollektivet i Swedbank och sparbankerna nettosålde aktier i stor skala. 

Elekta intar förstaplatsen bland de mest köpta aktierna. En affärsidé från Swedbank Trading lockade köpare.

Läs mer: Efterfrågestyrd

Swedbank avancerar till silverplats bland de mest köpta aktierna. Utnämningen av Jens Henriksson till ny vd fick investerarkollektivet att trycka på köpknappen.

AstraZeneca intar bronsplatsen bland de mest köpta aktierna. Under onsdagen höjdes riktkursen till 80 GBP.

Läs mer: En sommar med full gas för AstraZeneca

På säljsidan var ICA Gruppen åter den mest sålda aktien. Vinsthemtagningarna fortsätter efter den senaste tidens kursrusning.

Läs mer: Stark Q2-rapport

Skanska intar silverplatsen på listan över veckans mest sålda aktier. Aktien har gått starkt den senaste tiden vilket lär ha triggat vinsthemtagningar.

Läs mer: Fokus på marginal betalar sig.

Ericsson kniper den sista pallplatsen på listan över veckans mest sålda aktier. Spekulationer om ett förestående vd-byte kan ha fått investerarkollektivet att minska på innehaven.

Läs mer: Tilltagande motvind under det andra halvåret

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 36

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan