Mest köpta och sålda aktier under vecka 16

Fortsatt optimism råder inom investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna. Optimisterna fortsätter att vara aktiva och fyndköper bankaktier medan pessimisterna återigen håller på aktierna. När veckan summerades hade investerarkollektivet fortsatt att köpa aktier i stor skala.

Nordea toppar listan över veckans mest köpta aktier. Styrelsen har beslutat skjuta fram utdelningen men vi förväntar oss att den kommer senare i år istället.

Läs mer: Uppskjuten utdelning

SEB når silverplats bland de mest köpta aktierna. Den förhållandevis nya redovisningen av kreditförluster genom IFRS9 skapar viss risk på nedsidan inför Q1.

Läs mer: Inför Q1 - Osäkerheter kring IFRS9 ger risk på nedsidan

Swedbank backar två placeringar till brons pallplatsen. Antalet ägare fortsätter öka.

AstraZeneca är den mest sålda aktien. Aktien har gått starkt efter positivt studiedata för Tagrisso och idag höjdes riktkursen efter en uppdaterad analys.

Läs mer: Inkluderar uppsida från Tagrisso och nedsida från covid-19

Ericsson når silverplatsen bland de mest sålda aktierna. Aktien har gått mycket starkt och till och med nosat på nivåerna innan virusutbrottet.

Läs mer: Riktkurs sänks till 88 SEK

SCA återfinns på tredjeplatsen bland de mest sålda aktierna. Aktien har återhämtat hela fallet sedan krisens början i slutet på februari.

Läs mer: Ett av de mest stabila och robusta bolagen

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 16

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan