Swedbank Humanfond investerar långsiktigt i bolag som genom sina produkter, tjänster eller verksamheter kan bidra till omställningen till ett mer hållbart samhälle. Fonden investerar även i bolag där Swedbank Robur identifierat en påbörjad omställning och som har möjlighet att framöver bidra till en mer hållbar utveckling.

- Swedbank Roburs egen fördjupade hållbarhetsanalys är en viktig del i processen och i valet av aktier som fonden investerar i. Vi tror verkligen på möjligheten att investera hållbart och samtidigt ge god avkastning till fondspararna, vilket 2019 är ett tecken på. Under året hade fonden en avkastning på strax över 30 procent vilket också gör att utdelningen ökar i år. Ett stort tack till alla som sparar i Swedbank Humanfond och som tror på att sparande och god vilja verkligen kan göra skillnad. Det känns mycket glädjande att få förvalta ert sparande, säger Catrin Jansson, förvaltare av Swedbank Humanfond

- I år delas det ut 45 miljoner genom Swedbank Humanfond, en otrolig summa som bidrar på så fantastiskt många sätt. Vi vill skicka ett stort och varmt tack till alla de som har valt att spara i Swedbank Humanfond. Pengarna som förmedlas från spararna via fonden går till allt från hjälp till barn både i Sverige och utomlands, insatser för en bättre miljö och stöd i krigsdrabbade områden, säger Liza Jonson, vd på Swedbank Robur.

swedbank.se/hjartedagen kan du läsa mer om Swedbank Humanfond och se hur stor gåva varje organisation fick.

Swedbank Humanfond
Swedbank Humanfond är en ideell aktiefond som investerar i svenska företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Fonden är även Svanenmärkt. Varje år skänker spararna i Humanfond drygt 40 miljoner kronor till välgörande ändamål. Totalt under åren har spararna skänkt över en miljard kronor. Fonden har ingen avgift och två procent av ditt sparande går till välgörande ändamål. Du väljer själv vilken organisation du vill stödja.

Swedbank Humanfond

1 mån
+3,67%
3 mån
+16,03%
i år
-5,71%
1 år
+11,65%
3 år
+18,73%
5 år
+30,91%
rating
hållbarhet
risk
1234567
kurs
1 108,81
sharpe
0,40
förv.avg.
-
Humanfond är en aktivt förvaltad aktiefond som främst placerar i svenska bolag som med sina produkter eller tjänster kan bidra till ett mer hållbart samhälle. Fonden är en ideell fond och när du placerar i fonden går t…

Månadsspara långsiktigt i fonder

Det bästa sparandet är det som blir av. Så starta ett månadssparande där pengarna dras automatiskt från ditt lönekonto och placeras i de fonder du väljer.

  • Tar minimalt med tid.
  • Du sprider risken över tid.
  • Sparandet blir av!

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Du rekommenderas därför att bilda dig din egen uppfattning och inte enbart förlita dig på information häri. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används.
Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för Swedbank Roburs fonder finns att hämta hos din återförsäljare eller på swedbankrobur.se/fondlista.

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan