Mest köpta och sålda aktier under vecka 3

Handelsaktiviteten fortsatte i god takt under den föregående veckan. Investerarkollektivet borstade av sig oron i Mellanöstern och fokuserade istället på handelsavtalet mellan USA och Kina. Optimisterna höll i taktpinnen och avslutade veckan med en övertygande seger. Investerarkollektivet hos Swedbank och Sparbankerna nettoköpte aktier i förhållandevis stor skala.

Elekta når förstaplatsen på veckans lista över de mest köpta aktierna. Aktien har backat under januari och en vinstvarning från nya partnern ViewRay satte press på kursen under veckan.

Läs mer: Samarbete med ViewRay

Stora Enso intar silverplatsen på veckans lista över de mest köpta aktierna. Aktien har rekylerat ned i januari, men bolaget är i en utmärkt position.

Läs mer: I en utmärkt position

Nordea tar den sista medaljplatsen bland de mest köpta aktierna under den gångna veckan. Förra måndagen höjdes riktkursen till 8,50 EUR.

Läs mer: Bättre position än på länge

Boliden toppar listan över veckans mest sålda aktier. Aktien gick starkt och investerarkollektivet passade på att ta hem en del vinster.

Läs mer: Valutamotvind kan stoppa ytterligare omvärdering för stunden

Ericsson intar silverplatsen bland de mest sålda aktierna efter att ha varit den tredje mest köpta aktien föregående vecka. För Q4 väntas avtagande trender.

Läs mer: Avtagande trender under Q4.

SEB tar bronsplatsen bland de mest sålda aktierna. För det fjärde kvartalet förväntas ett oförändrat resultat jämfört med det tredje.

Läs mer: Oförändrat resultat väntas

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 3

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan