Mest köpta och sålda aktier under vecka 4

Förra veckan präglades av mycket hög handelsaktivitet när rapportperioden kom igång på allvar. Optimisterna mer än fördubblade köpen jämfört med veckan innan samtidigt som pessimisterna också var aktiva, på en hög nivå. Investerarkollektivet såg köplägen i Ericsson och Essity som båda föll i samband med rapporterna och nettoköpte aktier i stor skala under veckan som gick.

Ericsson når förstaplatsen på veckans lista över de mest köpta aktierna. Aktien backade i samband med rapporten och investerarkollektivet såg det som ett köpläge. Idag höjdes rekommendationen.

Läs mer: Uppgradering till Köp

Essity intar silverplatsen på veckans lista över de mest köpta aktierna. Q4-rapporten var stark men oro för kommande prissänkningar sänkte aktien.

Läs mer: Högre Q4-resultat och utdelningshöjning

Swedbank tar den sista medaljplatsen bland de mest köpta aktierna under den gångna veckan.

Nibe toppar listan över veckans mest sålda aktier. Tidningen Affärsvärlden rekommenderade sälj förra veckan.

Läs mer: Svagt Q3 och uppdaterad riktkurs

Nordea intar silverplatsen bland de mest sålda aktierna. Inför rapporten den 6 februari förväntas en stabil underliggande utveckling.

Läs mer: Stabil underliggande utveckling förväntas

H&M tar bronsplatsen bland de mest sålda aktierna. För det fjärde kvartalet förväntas resultattillväxt och oförändrad utdelning.

Läs mer: Resultattillväxt baserad på enkla jämförelsetal

De 15 aktier med störst nettoförändring i kronor - vecka 4

Viktig information

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En placering i aktier innebär ett risktagande och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Vid en placering i utländska värdepapper kan utfallet även påverkas av förändringar i respektive lands valutakurs.

Läs även Viktig information om Investeringsrekommendationer

Läs även Viktig information om Aktiellt nedan